Befutott a ZTE 5G hálózatokat kezelő csúcsmodellje

A készülék alapvetően a ZTE Axon 10 bővített változata, így a két eszköz sok tekintetben azonos jellemzőkkel rendelkezik. A termékcsalád legújabb tagjai előre láthatóan az év első felében teszik tiszteletüket az európai piacon.

A ZTE Axon 10 Pro 5G telefon a Snapdragon 855 mobil platform, Snapdragon X50 5G hálózati modem és a saját fejlesztésű AI Performance Engine köré épült. A készüléket 6,47 hüvelykes (2340 x 1080) AMOLED kijelzővel szerelték, 6 GB operatív memóriával és 128 GB tárolóval rendelkezik. A fejlesztés során a gyártónak pl. olyan kihívásokkal kellett megküzdenie, mint az elektromágneses kompatibilitás vagy a hőelvezetés. A megfelelő üzemi hőmérsékletet folyadékhűtéssel és kompozit hőelvezető anyagok használatával sikerült biztosítani. A készülékre saját fejlesztésű antenna-rendszer került, ami a jel interferencia csökkentésével hatékonyan képes javítani a teljesítményt.


A kijelző homogenitását csupán a könnycsepp alakú szenzorsziget töri meg, aminek közepére 20 megapixeles HDR kamera került. Az ujjlenyomat-olvasót a kijelző aljába rakták, így a hátoldalt teljesen a tripla kamerarendszer uralja. A főkamera 48 megapixeles (f/1.8) egység, amit mellett 20 megapixeles ultraszéles, valamint 8 megapixeles (f/2.8) telefotós kamera teljesít szolgálatot. A telefont DTS Ultra kompatibilis hangrendszerrel szerelték, míg az Axon Vision grafikus optimalizálás a látványt tornázza a csúcsra. Az Android Pie rendszert futtató eszköz gyomrában lapuló 4000 mAh kapacitású telepet, USB-C konnektoron keresztül lehet tölteni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?