A kínai Xiaomi a közelmúltban döntötte el, hogy a jövőben önálló márkaként kezeli a Redmi nevet. A vállalat az új korszak nyitányaként bemutatta a Redmi 7 okostelefont, amivel ismét korrekt hardvert kínál, egészen megfizethető áron.

A készülék előlapját egy nyakigláb (6,26 hüvelykes) LCD kijelző foglalja el. Az ötödik generációs Gorilla üveggel védett megjelenítő HD+ (720 x 1520 képpont) felbontással dolgozik. A gépházban Snapdragon 632 lapka kapott helyet, amihez 2/3/4 GB operatív memóriát és 16/32/64 GB tárhelyet társítottak. Az MIUI 10 gúnyába öltöztetett, Android Pie rendszert futtató készüléket 4000 mAh kapacitású akkumulátor tartja életben.

A csepp formájú szenzorszigetet 8 megapixeles HDR kamera uralja, ami a készülék feloldására is alkalmas. A telefont megfordítva 12 megapixeles (f/2.2) főkamarával és 2 megapixeles segéddel, valamint az ujjlenyomat-olvasóval találhatjuk szembe magunkat. A hangszóró mellett 3,5 mm-es csatlakozó is virít, hogy a régi iskola kedvelői is kapjanak valamit. A REDMI 7 fekete, kék és vörös színekben lesz elérhető. Az alapváltozatra előre láthatóan 104 dolláros címke kerül, míg a középső kiszerelésért 119 dollár kérnek, de a legizmosabb változatért sem kell 149 dollárnál többet fizetni.