Csendben érkeztek meg az új iPad táblagépek

Az iPad Air és iPad Mini modellek Retina kijelzőt viselnek, nagyobb teljesítményre képesek és Apple Pencil támogatást kínálnak. Mindkét eszközből létezik WiFi képes és LTE változat.


Az iPad Mini nevéhez méltóan visszafogott méretű eszköz. A táblagép 7,9 hüvelykes Retina kijelzőt kapott, amely széles színtartomány kezelésére képes. A 2048 x 1536 képpont felbontással (326 ppi) dolgozó TrueTone panel mindig az aktuális fényviszonyokhoz igazítja a megjelenítést. A mindössze 6,1 mm vastag házban A12 Bionic chip és M12 koprocesszor dolgozik, amely a kiemelkedő teljesítmény mellett, valós idejű gépi tanulással segíti a munkát. A készüléket 64 / 256 GB belső tárolóval szerelték. A sztereó hangszórók között Lightning konnektor szerénykedik.

Az iPad Air Retina kijelzője 10,5 hüvelykes és 2224 x 1668 képpont felbontással (264 ppi) dolgozik. A burkolat alatt ezúttal is 64 bites architektúrára épített A12 Bionic lapka és beágyazott M12 segéd található. A páros teljesítménye akár erőforrás igényesebb műveletekhez is bőven elegendő. A belső tároló mérete (64/256 GB) nem változott. Mindkét eszköz elő- és hátlapján egy-egy kamera kapott helyet. Előre 7 megapixeles (f/2.2) egységek kerültek, míg a hátoldalon 8 megapixeles (f/2.4) szenzorok dolgoznak. Az újdonságok támogatják az Apple érintőceruzáját, ráadásként az Air táblagéphez Smart Keyboard is társítható. A kisebbik eszközbe 19,1 Wh kapacitású telep került, míg a nagyobbikat 30,2 Wh-s akkumulátor igyekszik életben tartani.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?