Egyesíti erejét az Extreme Digital és az eMAG

Bejelentette összeolvadását az Extreme Digital és az eMAG magyarországi leányvállalata. A két társaság fúziójával egy új vállalat jön létre, amely hatékonyan veheti fel a versenyt a nemzetközi riválisokkal.


Az új társulat budapesti központtal üzemel majd, aminek vezetésében Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula, az Extreme Digital alapítói is jelentős szerepet vállalnak. Az egyesülő feleket valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, mert mindkettő a magyar e-kereskedelem meghatározó résztvevője.

Várkonyi Balázs szerint az összevont cégben a két partner erősségeit igyekeznek kamatoztatni, tehát az Extreme Digital piaci ismeretét gyúrják egybe az eMAG fejlett webes rendszerével, valamint logisztikai tapasztalatával. Előbbi egyébként nem csupán a világhálón aktív, hanem klasszikus üzletekkel is rendelkezik, míg az utóbbi szolgáltatása négy országban érhető el. Az eMAG egy ún. Marketplace felületet is üzemeltet, ami különböző vállalkozásoknak biztosít kiugrási lehetőséget. A két szerződő fél már megállapodott egymással, hamarosan a GVH térfelére kerül a labda. A két webáruház végleges összeborulása az év harmadik negyedévében várható.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?