A Microsoft hamarosan megmutatja következő generációs Surface noteszgépeit, addig egy régi modellt piszkált meg kicsit a társaság.

Inkább később, mint soha alapon nyolcadik generációs, Intel Core i5-8350U processzorokra cserélte a korábbi alapnak számító kétmagosokat (i5-7300U) a Microsoft. A frissítés az egyéb komponenseket nem érinti, tehát a Surface Book 2 konfigurációja másban nem változott. A 13,5 hüvelykes, leválasztható érintőkijelző felbontása (3000×2000 képpont) maradt, ahogy a legfeljebb 8 GB LPDDR3 memória, integrált grafikus vezérlő és a 256 GB kapacitású PCIe SSD tároló is örökség.

Ugyan a processzor kizárólagos leváltása nem tűnik túl soknak, turbóval egészen 3,6 GHz-ig húzható az órajel, ami jelentős teljesítmény növekedéssel kecsegtet. A készülékre továbbra is Thunderbolt 3 támogatás nélküli USB-C konnektor került, ahogy a többi csatlakozó is a korábbi modelltől származik. A négymagos Surface Book 2 gépért 1500 dollárt kérnek, míg a kifutó modellt 1300 dolláros kedvezményes áron pörgeti ki a gyártó.