Az eseményre Tajvanon került sor, itt állították színpadra a lyukasztott kijelzővel rendelkező készüléket. A Nokia X71 Ázsián kívül várhatóan más néven kerül majd forgalomba, erről azonban még nem nyilatkozott a gyártó.

A telefon 6.39 hüvelykes Full HD+ felbontású, PureDisplay kijelzőt kapott. Miután a 16 megapixeles (f/2.0) előlapi kamerát a bal felső sarokba vágott lyuk mögé száműzték, egészen nagy (93%) hasznos kijelzőfelület kapunk. A megjelenítő kilencvenhat százalékban képes lefedni az NTSC színteret és 500 cd/m2 maximális fényerővel dolgozik. A hátlapon a Zeiss nevével fémjelzett, tripla kamerarendszer és az ujjlenyomat-olvasó kapott helyet. A főkamera 48 megapixeles, ami mellett 8 megapixeles széles látószögű egység, valamint 5 megapixeles mélységérzékelő található.

A 2,5D üveggel borított készülék gyomrában, tizennégy nanométeres Snapdragon 660 lapka dolgozik. A chipset mellé 6 GB operatív memóriát és 128 GB tárolót csomagoltak. Utóbbi az általános gyakorlat szerint microSD kártyával bővíthető tovább. Az Android Pie rendszer futtató telefont, 3500 mAh kapacitású, gyorsabb töltést is támogató telep szolgálja ki. A készülék egyetlen hangszóróval rendelkezik, amihez Nokia OZO 360 fokos hangtechnikát társítottak, s a klasszikus 3,5 mm-es konnektor sem maradt le. A két SIM kártyát kezelő Nokia X71 forgalmazása előre láthatóan április végén kezdődik.