Sok értelmük egyelőre nem lesz, viszont bemutattak hozzá egy olyan kiegészítőt, ami valószínűleg 1995 óta hevert az LG fiókjában.

Együttműködési megállapodást kötött az LG és a Swisscom, így a svájci távközlési szolgáltató üzleteiben a következő hetekben elérhetővé válnak az LG V50 5G okostelefonok és a készülékhez csatlakoztatható második kijelző (LG Dual Screen). Az LG több, az 5G szolgáltatás idei bevezetését tervező európai távközlési szolgáltatóval is együttműködik majd, e sorban a Swisscommal kötött megállapodás az első.

Az lenne a V50, az LG 5G-képes okostelefonja.

Az LG első 5G készülékébe a legújabb Snapdragon 855 mobilplatformot a Snapdragon X50 5G modemmel együtt építették be. A mobil — az LG okostelefonok között elsőként — a V40-nál 20 százalékkal nagyobb kapacitású, 4000 mAh-s akkumulátort kapott. Erre azért volt szükség, mert az 5G hálózaton történő kommunikáció több energiát igényel, mint az LTE hálózat, a nagyobb teljesítmény miatt pedig egy új, a megelőző modellben találhatónál közel háromszor nagyobb hőkamrás hűtőrendszer is szerepel az LG V50 5G technikai újdonságai között. Ez az új hűtési megoldás a hagyományos hőelvezető csöveknél hatékonyabban tartja alacsonyan a belső hőmérsékletet, és több alkalmazás egyidejű futtatása mellett is javítja a feldolgozási teljesítményt.

Mondjuk itt felmerül a kérdés, hogy miért nem építették be ezeket az akkukat a 4G telefonokba, amikbe szintén isteni lett volna minden egyes plusz óra üzemidő.

De ez igazából mindegy is, mert a show-t szerintünk ellopta az gyártó legújabb kiegészítője, amit szintén ezen az eseményen jelentettel be.

Az LG válasza a hajtogatható kijelzőre

A kisebb koreai gyártó is elérkezettnek látta az időt, hogy beszálljon a hajtogatható telefon bizniszbe. Bár ne tette volna ezt, mert kb. olyan érzékkel nyúlt a témához, mint

Vágási Feri, amikor beszált az internetbe

A vállalat csodafegyverét Dual Screen kiegészítő képernyőnek nevezik. A 6,2 hüvelykes OLED-kijelző csatlakoztatásával, idéznénk:

“Még inkább élvezhetővé válnak az 5G technológia gyorsaságából fakadó előnyök, azaz kiváló minőségben nézhetőek pl. az élő koncertközvetítések, sportesemények.”

És akkor most mutatnánk a Dual Screent:

Igen, ez az, az alsó foglalatban pedig ott szégyenkezik szegény V50.

Hogy egy sportesemény miért lesz élvezetes, ha egy középen kettétört képernyőn nézzük az nem teljesen világos, de el tudunk képzelni olyanokat, amikhez hozzáad az érzés, hogy rácsaphatja az ember a telefonját a kedvenc focicsapatára, ha azok nem játszanak elég jól. Az LG közleményében felsorolja még előnyként, hogy a kiegészítő képernyő gyorsan lekapcsolható a telefonról, nem kell mindenhová magunkkal vinnünk, így az akkumulátorral is spórolhatunk.

Ezzel viszont már nehéz vitába szállni, a kiegészítő egyik legnagyobb előnye tényleg az, hogy lecsatolható a telefonról. A másik pedig, hogy megvenni sem kötelező…