Újabb modelljét dolgozta át és frissítette fel a kínai gyártó. A Huawei Y5 (2019) négymagos processzorral és trendi kialakítással rendelkezik, extraként pedig bőrhatású burkolatot kapott.

A készülék előlapját 5.71 hüvelykes, csepp formájú szenzorszigettel dekorált kijelző foglalja el. A szigeten 5 megapixeles (f/2.2) fix fókuszos kamera kapott helyet, amely arc alapján képes azonosítani a felhasználókat. A telefon hátoldalára is csupán egyetlen képalkotót pakoltak. A 13 megapixeles (f/1.8) egység képminősége kicsit javult az elődhöz képest, de komolyabb elvárásokat senki ne támasszon.

A készülék gyomrában Helio A22 lapka dolgozik, mindössze 2 GB operatív memória és 16/32 GB beépített adattároló mellett. A telefon Android Pie alapokra húzott rendszert (EMUI 9.0) futtat, két SIM kezelésére képes és microUSB konnektoron keresztül etethető 3020 mAh kapacitású teleppel rendelkezik. A Huawei Y5 (2019) telefon zafírkék, barna és kétféle fekete árnyalatban, bőrhatású hátlappal érhető el, egyelőre ismeretlen áron.