Jön a Sony első 8K tévéje, aminél az óriási felbontás és méret mellé gigantikus ár társul. A LED LCD technológiára építő ZG9 nyártól a boltokban!

A Sony év elején a CES kiállításon rántotta le a leplet saját 8K felbontású televíziójáról a ZG9-ről. Azóta viszont nagyon eldugták a modellt, nem is nagyon lehetett tudni róla semmit, de most végre megtört a jég. A cég bejelentette, hogy hamarosan meg lehet vásárolni a terméket, 85, illetve 98 inches változatban.

A kisebbik is brutál sokba fog kerülni, hiszen 5,4 millió forintot kérnek el érte, a nagyobbik árcédulájának láttán pedig meg is állt a szívünk két pillanatra. Ennek ára ugyanis 27 millió forint lesz, legalábbis a cég honlapja szerint. Ezért pedig már bőven lehet lakást venni még Budapesten is.

A Sony ZG9 LED LCD képalkotási eljárásra épül, és megkapta a cég Backlight Master Drive névre hallgató háttérvilágítási eljárását, amely állítólag képes egyenként vezérelni a rács alakban elhelyezett LED-eket. A dizájnjától nem vagyunk különösebben elájulva, de biztos lesz akinek tetszik ez a kissé ipari, nyers vonal.