A Kingrow K1 nem egy csúcstelefon, viszont két napig képes folyamatosan működni, az ára pedig közepes.

Manapság ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy a telefonok kijelzője egyre fejlődik,lassan olyan felbontást, színgazdagságot és fényerőt produkálnak, mint a tévék. Vannak azonban akik másik irányba indulnak el. A Kingrow K1 nevű készülékbe a hagyományos képernyő helyett az e-könyvekben alkalmazott e-papírt építették. Ennek sajátossága,hogy bár folyadékkristályos elven működik, viszont nincs szükség hozzá feltétlenül háttérvilágításra, ezáltal sokkal kevesebbet fogyaszt, viszont a kép minősége jelentősen elmarad a hagyományos LCD vagy OLED megjelenítőktől.

Szóval alapvetően azoknak szánják, akik tényleg telefonként, információs bázisként használnák a készüléket, és nem filmezni, meg játszani akarnak vele. Az 5 inches e-papír kijelző felbontása 1280 x 720 képpont, 283 ppi pixelsűrűséggel, ami azért jelentősen elmarad attól, amit a mai jobb telefonok nyújtanak. Ráadásul a jelek szerint színek megjelenítésre sem lesz képes a fekete, a fehér és a szürke egyes árnyalatain kívül. Ellátják egy 8 megapixeles alap kamerával is, 2 GB RAM, 16 GB háttértár és egy 8 magos proci (MediaTek Helio P23 (MT6763)) kerül bele, azaz a hardver messze van a csúcskategóriától. Cserébe viszont az üzemideje egészen jó lesz, ugyanis a 3100 mAh akkumulátor két napnyi működésre elegendő energia eltárolására képes, ha durván neteznek vele és pörgetik az appokat. Ha valaki csak e-könyv olvasó módban használja, akkor akár két hétig is kibírhatja azt Android 8.1 Oreo oprendszert futtató termék.

Az ára nem lesz nagyon vészes, viszont olcsónak is csak egy hazudozó mondaná, ugyanis a tervek szerint 350 dollárt, azaz olyan 100 000 forintot kérnének majd el érte. Ennyiért pedig ma már szuper kijelzős, totálisan jól használható “átlagos” telefont lehet venni.