Néhány óra eltéréssel posztolt videókat kijelző alá rejtett szelfikamerás telefonokról az Oppo és a Xiaomi. Bár a technológia egyelőre nem elérhető a piacon, de a két cég Weibo-n, majd Twitteren is közzétett videói alapján a fejlesztések gőzerővel folynak.

Magasan van a léc a telefonok frontrészének egyre nagyobb felületét elfoglaló kijelzőkkel, azonban a szelfikamera elmaradhatatlan funkcióként minden esetben valamelyes kompromisszumra kényszeríti a gyártókat – erre jelenthet megoldást az, ha a kamerákat sikerül a kijelző mögé rejteni.

Az Oppo videójában annyi látható, hogy a fekvő készülékkel egy fotó készül a plafonról, majd a kijelzőhöz közelítő ujj eltakarja a kamera képét – az sajnos nem derül ki, hogy milyen telefonról van szó pontosan, ahogy az elkészült kép minőségéről sem tudunk meg túl sokat.

A Xiaomi nem sokkal a versenytárs után egy kicsit jobb minőségű videóval állt elő, amelyben teljes egészében szerepel két telefon, amelyek közül a látható előlapi kamera nélküli darabbal  (vélhetőleg egy Mi 9 prototípus) készül el egy szelfi.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a vásárlók számára mikor lesz elérhető olyan készülék, amiben már ezt a megoldást alkalmazzák, de az jól látható, hogy a gyártók mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kijelzőkön semmilyen zavaró részlet ne foglaljon el fölösleges helyet.