Az EA kénytelen megváltoztatni a Battlefield egyik megvásárolható, Elite karakterének nevét, mivel kiderült, hogy a játékbeli, keményvonalas náci Wilhelm Franke valójában a világháborúban antifasiszta ellenállóként vett részt, tehát semmiképpen sem volt náci.

Márpedig a Battlefield V. úgy mutatja be, mint véreskezű gyilkost, aki az egyik jelenetben több szövetséges katonát is lelő, majd egyiküket látványosan hagyja elvérezni a talajon.

A valóság ezzel szemben az, hogy az igazi Franke Drezdában küzdött a harmadik birodalom és annak nézetei ellen egészen addig, míg 1944-ben letartóztatta a Gestapo. Ami azonban talán a legkínosabb az egészben, hogy az Electronic Arts mindamellett, hogy nem kívánt tiszteletlen lenni és kegyeletet sérteni, megjegyzi, a játékban látható, abszolút nácinak kinéző karakter nem náci, csupán ugyanolyan német katona, mint bármely más társa a birodalmi sas árnyékában.

Nem ez az első alkalom, hogy az EA bocsánatot kér (még ha valójában a fejlesztést a DICE is végezte), hiszen tavaly a Tigris-tankos fejezet főszereplője végett rángatták elő. A kiadó azonban akkor is azt mondta, hogy a benne látható német parancsnok nem náci, csupán a hitleri oldal szemszögéből mutatja be az eseményeket. Annyiban ez igaz is lehet, hogy aki játszotta ezt a részt, tudja, tényleg nem csupán az öldöklésről, sokkal inkább a túlélésről szól az egész.

ForrásVice