Igaz, hogy a Huawei telósokat tiltja le a Facebook?

Terjed a pletyka a nagy visszhangot kiváltó profiltörlések nyomában.

Az elmúlt napokban óriási vihart keltett, hogy rengeteg magyarországi felhasználót letiltott, kitiltott a Facebook, ideiglenesen korlátozva vagy törölve a fiókokat. Több helyen, csetszobákban, kommentfolyamokban láttuk, hogy terjed a pletyka, miszerint ez a Huawei elleni globális háború része. Azaz a Facebook először megtiltotta, hogy a kínai cég telepítse szoftvereit a termékeire, aztán pedig második hullámként elkezdte kipurgálni azokat, akiknek ilyen márkájú mobilt használnak vagy használtak valaha Facebookozásra.


Terjed a pletyka, hogy a Huawei felhasználókat tiltja a Facebook

ÁM EZ NEM IGAZ!

A Facebook hadjáratának nincs köze a Huaweihez, szó nincs arról, hogy csak a Huawei telefont használókat likvidálnák. Ezt onnan tudjuk, hogy:

1: Ismerünk olyat, akit tiltottak, és nem Huawei telefont használt.
2: Megkérdeztünk valakit, akinek van Huawei telója, és vidáman Facebookozik vele mind a mai napig.

Szóval ez egy béna hoax, nem kell neki bedőlni. Lehet, hogy a kínai cég ellen  alkalmazott fegyver, azaz egy kommunikációs fogás, hogy még jobban befűtsön „valaki” nekik, de az is lehet, hogy csak szimpla trollkodás, ami mostanra már egy kicsit elfajult. Szóval az igaz sajna, hogy a Facebook bekeményített, de az hazugság, hogy ez csak a Huawei felhasználókat érintené, szív ezzel mindenki más is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?