Forma 1-es autó rekordját nyomta le a Volkswagen villanyos versenygépe

Sőt, másnap aztán az előző nap felállított rekordját is felülmúlta a Volkswagen ID. R

A Goodwood Festival of Speed pénteki versenynapján a Volkswagen elektromos versenyautója Romain Dumas-val a volán mögött pénteken 41,18 másodperc alatt teljesítette a távot. Ezzel a korábbi Forma-1 pilóta, Nick Heidfeld csúcsát küldte két évtized után nyugdíjba, aki 1999-ben 41,6 másodpercet ment a szalmabálák között. Érdekesség a száguldásban, hogy a pénteken felállított rekordját az ID. R szombaton megdöntötte, mikor is 39,9 másodperc alatt tette meg a kört.


Az, hogy a Volkswagen villanyos verdája bitang módon gyors, már korábban is bizonyítást nyert a Zöld Pokolban, hiszen a Nürburgring kört is sikerült az elektromos autók között az eddigi leggyorsabban bejárnia. Viszont a korábbi Goodwood rekorder védelmében el kell mondani, hogy Heidfeld egy F1 járművel ment körbe, míg a VW autója kimondottan a Goodwoodra lett előállítva. Mindez elég szépen látszik akkor, ha megnézzük a 20 évvel ezelőtti menetet, mivel szembetűnő, hogy a pilóta valódi közelharcot vív a V10-es Forma-1-es négykerekűvel, hogy féken tudja tartani az éppen elszabadulni készülő 780 lóerőt.

Címkép: Volkswagen

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?