Okosgyűrű a láthatáron – újabb kütyüvel bővülhet az okoseszközök piaca

Annyi dologból létezik már okos kivitel, hiszen ott a telefon, a tévé, az óra, a hűtő, a mosógép, de még a zár és  termosztát is. De micsoda hiányérzet van okosgyűrű nélkül!

A csuklónkon már ott van valami, ami összeköttetésben áll a telefonunkkal, ám aki jobban szereti az óránál/karkötőnél a gyűrűt, annak most van oka örömében a levegőbe lövöldözni. Az Aina Ring egy olyan okosgyűrű, ami mesterséges intelligenciával működik, és segítségével taxit rendelhetünk, kinyithatjuk az autónkat vagy éppen intelligens otthonunk összes okoskütyüjét vezérelhetjük. Az OLED kijelző felett gesztusvezérlést alkalmazhatunk, de természetesen érintéssel is megadhatjuk, hogy mit szeretnénk.

Mindkét vezérlési opciót az okosgyűrű beépített érintés- és mozgásérzékelői kezelik, méghozzá meglepően jó pontossággal. A benne lévő mikrofonnak és hangszóróknak köszönhetően már nem csupán a csuklónkhoz, de az ujjunkhoz is beszélhetünk, így indíthatunk hívásokat, vagy hozzáférhetünk hangalapú személyi asszisztensünkhöz. A kütyüt egy Qualcomm processzor hajtja, az 50 mAh-s akkumulátorral pedig 36 órás készenlét és 1,5 – 2,5 órás beszélgetési idő érhető el.

Kép: Aina Ring – Kickstarter

Az apróságok között érdemes megemlíteni az aktivitásfigyelést, az értesítések megjelenítését, és azt, hogy a mesterséges intelligencia segítségével a gyűrű azt is nézi, hogy mely alkalmazásokat használjuk sűrűbben, és melyeket ritkábban, majd pedig az ikonokat ezek szerint rendezi sorba. Az Aina Ring jelenleg a Kickstarter fázisában van, de a cikk írásának pillanatában csupán bő egy nap van hátra a közösségi kalapozás zárásáig, de a megcélzott 30.000 dollár helyett 38.235-ön áll a számláló.

Címkép: Aina Ring – Kickstarter

ForrásTecheblog