Japán robotokkal is készül a tokiói olimpiára

A Tokyo 2020 Robot Project a jövőre esedékes olimpiai és paralimpiai játékok számára fejlesztett robotokat takarja. Az önálló munkavégzésre is alkalmas gépek a szervezők munkájában és vendégek eligazításában fognak segédkezni.


A TOYOTA az ötkarikás játékok kiemelt partnereként különböző feladatokra tervezett robotokkal készül. A kabalának szánt masinák két változatban lesznek elérhetők, mindkettő vezérelhető végtagokkal rendelkezik és intelligens funkciókat (pl. objektum felismerés) kínál. A T-HR3 humanoid robotok feladata a sportolók és csapatok eligazítása lesz, míg a T-TR1 masinák a közvetítések mobilizálását és a kommunikációt segítik. A HSR / DSR robotokat a vendégek fogadására és támogatására használják majd, különös figyelmet fordítva a mozgásban korlátozottak speciális igényeire.

Egyes robotok az ételek és italok felszolgálásában is segítenek, megkönnyítve a kiszolgáló személyzet dolgát. A Toyota a közelmúltban mutatta be legújabb fejlesztését, ami a dobószámok hatékony lebonyolításában segédkezik majd. A Field Support Robot egészen kicsike, kamerákkal és különböző érzékelőkkel rendelkezik, ezek segítségével tájékozódik a terepen. A gépet ugyan nem begyűjtésre tervezték, de a fejlesztők szerint segíthet a területen dolgozó (csökkentett számú) személyzet koordinálásában.

Képek: Tokyo 2020, Toyota

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?