Honor 20: Jár a taps!

A Honor augusztus elsejével a boltokba küldi új mobil családjának középső tagját, ami sok szempontból a legjobb választás a trióból. Lássuk mit tud a Honor 20!

Külső és belső

Ezt a telefont jó érzés kézben fogni, mind a méretét, mind az anyaghasználatot illetően. Az üveg borítású készülék itt kizárólag dizájn érdekeket szolgál, ugyanis nem tud vezeték nélkül tölteni, ami az üveg hátlapok elsőszámú funkciója. A letisztult hátlap látványát nem rombolja az abból kitülemkedő kameraszenzorok kvartettje. Viszont a vízzel óvatosan, mert nincs hivatalos IP tanúsítványa. A Honor 20 továbbá 6 Gb RAM-mal és 128 Gb belső tárhellyel érkezik , ami nem bővíthető. Ohh és a jack az itt is lemaradt, de erről később.

Kijelző

A mobil elején egy rendkívül szép és részletgazdag IPS panelt láthatunk, nem túl vastag kávákkal. A bal felső sarokban van a mindössze 4,5 mm átmőjü kamerakivágás, ami egy 24 megapixeles szelfi-kamerának ad otthont, de igény szerint ez szoftveresen elrejthető. A kijelző szélén érezhető egy nagyon halvány fade hatás, ami optikailag enyhíti a kijelző széleit.

Kép: Honor

Adatvédelem

2D-s arcfelismeréssel és az oldalába épített ujjlenyomat-olvasóval tudunk hozzáférni a készülékhez. Előbbi nem a leggyorsabb a piacon, de nincs miért szégyenkeznie, utóbbi viszont felfoghatatlanul gyors és reszponzív. Élvezet használni.

Szoftver és hardver

A Honor 20-on Android 9-es rendszer fut a Magic UI alapokon, ami kényelmesen testre szabható. Sőt a gyártó ígérete szerint meg fogja kapni a hamarosan érkező Android Q verziót is, ami egyben a Huawei körüli tiltási botrány végét is jelentheti. Az eszköz gördülékenységét a Kirin 980-as processzor segíti, ugyanaz, ami a Huawei Mate 20 Pro-kat is hajtja, így az összes mai játékkal könnyedén megbirkózik a telefon, anélkül, hogy megégetné a kezeidet.

Akkumulátor

A dobozban mellékelt gyorstöltő pazarul végzi a feladatát és az akkumulátorra sem lehet panasz a maga 3750 mAh-vel. Egy napot aktív használat mellett könnyedén kibír, de az “átlag” felhasználók számára a két napos üzemidő sem elérhetetlen.

Hangzás

A Honor nagy hangsúlyt fektetett a marketing kampányában a 9.1-es térhatású hangzásra, azonban nem mellékelnek gyári fülhallgatót, csak egy jack átalakítót… A készülék önmagában hangos és érthetően szól, annak dacára, hogy nem sztereó.

Kép: Honor

Kamerák

A kamerák mindent tudnak, amit 2019-ben elvárhatunk egy mobiltól. Került rá egy 48 mp. főkamera, ami szép részletekkel és vonalélességgel dolgozik és egy 16 mp. ultra széles látószögű lencse, ami nem torzít vészesen. Adott egy 2 mp. mélység szenzor, ami a portrékért felelős, és egy szintén 2 mp. makró kamera, amivel közeli képeket lőhetünk, ám utóbbinak nem annyira tiszta a képe. Az előlapon a már említett 32 mp. szelfi szenzor található, aminél azért látni jobbat a piacon. A videós képességei meglepően jók, pedig csak digitális képstabilizátort kapott, az viszont kifogástalanul végzi a dolgát.

Kinek ajánljuk?

Átlag felhasználóknak, akik megbízható telefont keresnek tökéletes ár/érték aránnyal.

Kinek nem ajánljuk?

Power usereknek.

További információk a gyártó honlapján.

Teszt áttekintő
Dizájn
Kijelző/Képminőség
Akkumulátor
Kamera
Hang
Ár/érték arány
Hűha faktor
honor20-teszt-videoA Honor 20 egy baromi jó telefon! Ezen felül remek fotós képességekkel bír, szép kijelzőt tudhat magának, fluid a használata, bitang az aksija és minimális kompromisszumokkal jár. Mindez 160 000 Forintért… Pazar ajánlat!