Nem olyan laptop, amin vidáman pötyöghetnénk semmitmondó üzeneteket az úgynevezett barátainknak, de mégiscsak működő szerkezet. 

Létezik egy bizonyos Paul Klinger nevű úriember, aki megalkotta a ThinkTiny-t, mely nem más, mint egy igencsak apró laptop, alig 2,5 centi átmérőjű kijelzővel (valójában 0,96 hüvelyk). Kinézetében a csöppség egy Lenovo Thinkpad-re emlékeztet, méghozzá olyannyira, hogy trackpoint is van rajta, funkcióját tekintve pedig alapszintű játékra alkalmas. Olyasmik futtathatóak rajta, mint a Tetris, a Snake, vagy a Lunar Lander. És vajon mivel jár egy ilyen laptop megalkotása?

Paul számára az egész azzal kezdődött, hogy 3D nyomtatással elkészítette a keretet, majd beletett egy 128×64 pixeles felbontású OLED kijelzőt. Ehhez az egészhez jött még az ATtiny1614 mikrokontroller, 300 mAh-s akkumulátor, illetve még néhány olyan hardverelem, ami szükséges. A végeredmény pedig a ThinkTiny lett, de arra biztosan nem kell számítani, hogy széles tömegek körében elterjedjen, ugyanakkor érdekességként mindenképpen üde színfolt.

Címkép: Hackster