Úgy néznek ki ezek a különleges kijelzők, mintha egy sci-fi filmből bukkantak volna elő. 

Az OLED képalkotási technológia iránt elkötelezett LG már jó ideje foglalkozik átlátszó kijelzők fejlesztésével is. A magyar képviselettől kapott információk értelmében a cég megkezdi az ilyen típusú termékek forgalmazását itthon is.

Ezeket a modelleket azonban nem a nagyszobákba szánják, arra, hogy a Barátok Közt szereplői a könyvespolc mögül tűnjenek elő. Az úgynevezett üzleti-professzionális felhasználókat célozzák meg az átlátszó tévékkel, amelyek számtalan futurisztikus tartalommegjelenítési módszert tesznek lehetővé: kijelzők mögött művészien elhelyezett termékek a kiterjesztett valóság érzetét keltik, illetve interaktív virtuális közeget teremtenek, és hát persze kegyetlen jól mutatnak mondjuk egy exkluzív boltban, vagy étteremben.

Az átlátszó OLED kijelzők telepítése gyors és könnyű: a kevesebb mint 14 kg súlyú készülékek kétféle — önálló és Open Frame kivitelben kaphatók. A nyitott keretmegoldás azt jelenti, hogy a külön-külön is használható, 55 hüvelykes üveglap-szerű kijelzők az egyedi igényeknek és az adott felületnek megfelelően csempeszerűen kapcsolhatók egymáshoz.

Konkrét árat nem tudunk mondani, mert nem úgy árulják ezeket, mint a boltokban megvehető rokonaikat. Egyeztetni kell a vállalat munkatársaival, akik mindenkinek összeállítanak egy személyre szabott konstrukciót, de az tuti, hogy mélyen a zsebbe kell nyúlni értük.