Az E-TRON scooter elnevezésű járművet gördeszka módjára lehet irányítani, ugyanakkor egy fogantyúval is rendelkezik, így a kevésbé gyakorlottak is egyszerűen használhatják.

Az elektromos roller és a gördeszka egyesítése praktikus megoldásnak tűnik. Az eszköz néhány mozdulattal összecsukható, így (bár nem könnyű) akár buszra/villamosra is felengedik, de egy kocsi csomagtartójában biztosan helyet lehet szorítani neki. Egyetlen töltéssel hozzávetőleg húsz kilométeres távolságra lehet vele utazni, legfeljebb 20 km/órás sebességgel. A telepet a fogantyúba építették, ami nem csupán kapaszkodásra való, mert a kar elforgatásával lehet gyorsítani és lassítani, míg kanyarodáshoz a testsúlyt kell áthelyezni.

A járművön elöl-hátul kombinált LED lámpák kaptak helyet, amik nappali és éjszakai fényként, illetve féklámpaként is funkcionálnak. A társaság Bluetooth kapcsolatot is ígér, illetve a lopásvédelmen is dolgozik. Az AUDI nem az egyetlen vállalat, amelyik ezen a piacon is szeretné megvetni a lábát, hiszen a VW és General Motors egyaránt aktív ezen a területen, ahogy a Ford is egy városi közlekedést megkönnyítő flotta kiépítésén munkálkodik. Az újdonság egyelőre az AUDI E-TRON SUV kiegészítőjeként kerül piacra, de a tervek szerint hamarosan önálló termékként is elérhetővé válik.

Képek: Engadget, Audi