Kína létrehozta az önmagát vezető biciklit, de minek?

Elsőre nem biztos, hogy érti az ember, Kína miért fejleszt önvezető biciklit, hiszen eléggé funkció nélküli eszköznek tűnik, de valójában nem haszontalan. 

Az önvezető autó teljesen érthető, hiszen úgy juthatunk el A-ból B-be, hogy nem kell az útra koncentrálnunk. Hasonló a helyzet az önvezető buszokkal és egyéb közlekedési járművekkel is, ám a magától kerekező bicikli valahogy nem egyértelmű. Kinek jó, ha egy kerékpár magától megy? Ülünk rajta, de nem kell előre néznünk? Kína szerint a Tianjic chipjével működő kétkerekű nem csupán egyensúlyban tartja magát, hanem kikerüli az akadályokat, és egyszerre többféle utasítást is képes értelmezni és végrehajtani.


A szakemberek szerint leginkább azért fontos ez az egész projekt, mert segít a mesterséges általános intelligencia fejlesztésének felgyorsításában, és kikövezheti az utat a jövő generalizált hardveres platformjainak. Továbbá látszik, hogy egyetlen chip használatával is biztosítható az algoritmusok párhuzamos működtetése, ami annyit tesz, hogy a bringa egyszerre tud egyensúlyozni, útvonalat követni és akadályt kikerülni. Ha ők mondják, akkor úgy is van.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?