Új kompakt kamerát mutatott be a BlackMagic Design

A BlackMagic Pocket Cinema Camera 6K fényképezőgép elsősorban a videósok szívét igyekszik meghódítani. A készülék az elődjénél nagyobb HDR érzékelővel rendelkezik, így elégtelen fényviszonyok között jobban teljesít.


A BlackMagic kamerája Super 35 méretű szenzort kapott, így azonos fényerejű objektívvel rugalmasabban használható és nagyobb teljesítményt kínál. A dupla natív ISO400 és ISO25 600 érzékenység gyenge megvilágítás mellett is kiváló, zajmentes képminőséget szavatol.

A készülék 6K felbontású felvételek készítésére is alkalmas, gyakorlatilag bármely népszerű EF-bajonettes objektívvel használható. A rendkívül könnyű, karbonszálas kompozitból épített kamera könnyen vezérelhető, minden fontosabb funkció egyszerűen elérhető. A hátoldalon elhelyezett 5 hüvelykes LCD kijelző jól kontrollálható környezetet biztosít a képalkotáshoz.

A felvételek CFast és UHS-II SDXC memóriakártyákra menthetők, de az USB-C interfész külső adattárolók használatát is lehetővé teszi. A készüléken ezen kívül HDMI és XLR konnektorok is megtalálhatók, valamint külső mikrofon és fejhallgató társítására is lehetőség van. A beépített akkumulátor egy töltéssel közel egy órás üzemidőt biztosít, hosszabb munkához a vezetékes üzemmódot javasolja a gyártó. A BlackMagic Pocket Cinema Camera 6K forgalmazása már elkezdődött, mintegy 2495 dollárt kell érte a kasszáknál hagyni.

Képek: BlackMagic Design

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?