Háromba hajtható, háromkamerás telefonon dolgozhat a Xiaomi

Látványos koncepciók képében nézhetjük meg, mire is készül a Xiaomi. 

A cég augusztus 5-én adta be a szabadalmát, melyből az derül ki, hogy olyan telefont bütykölhetnek, ami kihajtva hatalmas kijelzőként működik, összecsukva pedig egy normális méretű eszköznek tűnik. A készülék valósággal mobilos origami, hiszen mindkét irányba hajtható, tehát olyan is lehet, hogy az előlap és a hátlap is kijelző, de olyan is, hogy mindenütt csak a burkolat látható.


További érdekessége, hogy hátlapján a számítógéppel készült képek alapján három kamera lakozik, ám ahhoz, hogy ezeket használni lehessen nyitott állapotban kell lennie. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a Xiaomi nem is olyan régen mutatta be a kijelző alá rejtett kamerát, ami egyáltalán nem látható, legalábbis a kijelző aktív állapotában. Konkrét részleteket nem tudni, de a hasonló felépítésekből következtetve vélhetően ultraszéles látószöget, és kétszeres zoomot kaphatunk. Kíváncsian várjuk, hogy a látványtervekből lesz-e valóság, vagy csupán annyi történt, hogy a kínai cég mert messzire kalandozni.

Címkép: LetsGoDigital

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?