Luxy lett az első űrkikötő, ahonnan a Virgin repteti az embereket

A Virgin jegyei annyiba kerülnek, mint egy 58 négyzetméteres lakás a XI. kerületben. 

Richard Bransonról, a Virgin tulajdonosáról régóta tudható, hogy nagyban gondolkodik, de az, hogy megnyílt a Spaceport America, ékes bizonyítéka annak, hogy mennyire. Az űrturizmusra fókuszáló létesítmény pénztárához járulva a legolcsóbb jegy 200.000 dollár, ami valahol 57 millió forint környékén van.


Minimum ennyi kell ahhoz, hogy az utasok feljuthassanak a szuperszonikus repülést biztosító gépre, mely felszállás után 90 percet repül a sztratoszféra felső részében. Az építmény első emelete egyfajta társalgó, ahol a kávézás élvezeti értékét olasz márvány és kézzel készített tölgyfabútorok teszik teljessé.

A modern kanapékon várakozó utasok a padlótól mennyezetig tartó ablakokon keresztül gyönyörködhetnek a panorámában, melyen a környező sivatag tárul eléjük. A Virgin komplexumában helyt kapott még a vezérlőközpont, a pilóták szárnya, valamint az eligazító helyiség.

Címkép: Engadget

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?