Mutatjuk a mágiát, amely egy pillanat alatt láthatatlanná teszi a tévét

Íme az utóbbi évek egyik legérdekesebb fejlesztése, a Samsung televíziók Háttér módja.

Az elmúlt egy évtizedben világosan megfigyelhető trend, hogy a nagyobb és kisebb gyártók a kép minőségének folyamatos fejlesztése mellett brutális energiákat mozgatnak meg annak érdekében, hogy különféle extrákkal, kapcsolódó szolgáltatásokkal tömjék ki televízióikat. Ennek a törekvésnek köszönhetjük az internetes tartalmak megjelenését, az integrált előre telepített médialejátszó alkalmazás felbukkanását, a beépített kamerát vagy a hangalapú vezérlést, hogy csak néhány példát említsünk.


A Samsung az elsők között ismerte fel eme plusz funkciók jelentőségét, és a dél-koreai holdingnak sok más vállalattal ellentétben tudott és akart is költeni ilyen irányú fejlesztésekre. Az tény, hogy olykor zsákutcába futottak, ám születtek remek, valódi hozzáadott értéket jelentő megoldások is. Ez utóbbiak közé tartozik a Háttér mód, amellyel a cég egy meglehetősen érdekes, de logikus irányba indult el. Felismerték, hogy sok olyan felhasználó van, aki nem feltétlenül akarja mutogatni, előtérbe helyezni televízióját, nem akar belőle egy szobát uraló dísztárgyat csinálni, hanem épp ellenkezőleg: előfordul, hogy a háttérbe szorítaná, elrejtené azt. Az ő igényeiket figyelembe véve fejlesztették ki a fent említett exkluzív szolgáltatást, lássuk, mit is takar ez pontosan!

A cél: Elrejteni a tévét

Az régóta megoldott, hogy állóképeket is megjelenítsünk a tévék képernyőjén, azonban a Samsung továbbfejlesztette ezt a funkciót. A vállalat lehetővé tette azt, hogy a felhasználó ne pusztán saját fotóit használhassa. Létrehozott ugyanis egy a Háttér módon keresztül elérhető, híres alkotásokat is tartalmazó adatbázist, amelyek így tehát egyszerűen a képernyőre varázsolhatóak. Arra is van lehetőség, hogy a tévét teljesen a környezetébe olvasszuk, amihez nem kell mást tenni, mint a Samsung mobilos alkalmazásában készíteni egy fotót a tv környezetéről, és az okos algoritmus ebből kiszámolja, hogy mit látnánk, ha nem lenne ott a készülék, és ezt jeleníti meg a kijelzőn!

Annak érdekében, hogy a készülék minél harmonikusabban simuljon a környezetébe a Háttér mód bekapcsolásával aktiválódik a készülékekbe épített fénymérő szenzor, amely a külső körülmények figyelembe vételével módosítja a televízió fényerejét, így a kijelzőn látható képek sosem lesznek harsányak, természetellenesek. Tehát ha például a készülék egy kék tapétával fedett fal előtt áll, akkor csak egy párszor kell megérinteni a telefonunkat és máris megjelenik a képernyőn egy ugyanolyan árnyalatú és textúrájú kép, amely ráadásul pont annyira világos, hogy ne üssön el a háttértől.

És ez még nem minden! Arra is van lehetőség, hogy ilyenkor különféle információk, azaz például, hogy mennyi a pontos idő, vagy milyen az időjárás kinn, jelenítsen meg a felhasználó a televízión. Így tehát az egy olyan interaktív megjelenítővé válik, amely hasznos, szép, és a helyiség organikus részét képezi.

Jó a Háttér mód?

A bemutatás óta több Samsung tévén is kipróbálhattuk a háttér módot, és mindig arra jutottunk, hogy ez ugyan nem egy létfontosságú fejlesztés, de ettől függetlenül egy tök hasznos szolgáltatás. Olyan kis apróság, amelynek az előnyeire akkor jön rá az ember, amikor a mindennapokban használja, és amely észrevétlenül válik természetessé. Annyira magától értetődőnek tűnik egy idő után, hogy ott van, hogy használjuk, hogy igazából csak akkor tűnik fel, mikor látogatók rácsodálkoznak, hogy a szobában egyébként van egy marha nagy tévé is, csak eddig nem vették észre.

Még több információ a Háttér módról a Samsung oldalán.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?