A YouTube algoritmusa szerint a harcoló robotok egymásnak feszülése valójában nem más, mint kakasviadal, márpedig annak nincs helye a videómegosztón. Így aztán rengeteg olyan anyag tűnt el, amiben nincs semmilyen valóban zavaró, vagy felkavaró tartalom, mégsem sikerült megugraniuk az aktuális lécet.

Attól függetlenül, hogy a gigacég elkötelezett rajongója a gépi gondolkodásnak, mégis letiltott azámos robotharcos videót, mert az szerintük sérti az állatjólétet. Mindezt Jamison Go közölte, aki a BattleBots egyik szezonját tolta végig, és az erről készült mozgóképes anyagokat töltögette fel a felületre. Alább látható, hogy miről is van szó, ha harcoló robotokról beszélünk, és vajon mennyire felkavaró a látvány, ami miatt el kell tűnniük (spoiler: nem túlzottan).

Facebookon tett bejegyzése szerint kapott egy üzenetet a YouTube csapatától, miszerint kilenc videója ment a levesbe amiatt, hogy az algoritmus szerint kakasviadalnak minősül az anyag, tehát tiltott témáról van szó. Bejegyzése szerint ő csupán ezt a kilenc videót bukta, mások azonban több százat, és szerinte ez nagyon nincs rendben. Utóbb a cég közölte, hogy a harcoló robotok csatáiról szóló mozgóképes feltöltések valóban a túlszabályozás áldozatai lettek, és azóta újra engedélyezve lettek, de érdemes őket gyorsan megtekinteni, mert ki tudja, mikor kerülnek újra a kukába, valamilyen hasonló, vagy teljesen eltérő megfontolás okán.

Címkép: Markforged