A Nokia mobilok frissülnek mostanában a leggyorsabban

A felmérések szerint az emberek egyre tovább tartják meg az okostelefonjaikat, immáron közel 30 hónap, mire valaki leváltja a készülékét. Vagyis egyre fontosabb lesz a gyártók szoftveres támogatása, hogy az eszközök évek múltán is frissnek hassanak.

A Counterpoint Research elemzése és adatgyűjtése azt vizsgálta, hogyan frissültek az okostelefonok Android 9 Pie rendszerre tavaly óta. A frissítések terén a legjobbnak a HMD Global Nokia okostelefonjai bizonyultak, amik a tavalyi harmadik negyedév óta megjelentek, azoknak 96 százalékán már Android 9 Pie fut. Pedig a statisztikában benne sincs a 2017-es Nokia 6 és 8, ami szintén frissült erre a rendszerre.


Befért a top 3-ba a Samsung és a Xiaomi is, 89 és 84 százalékkal, de 82 százalékkal a Huawei sem sokkal marad le. Érdekesség, hogy a OnePlus nincs a listán, de a kevés készüléke miatt elvileg 100 százalékon állna. A középkategóriában pedig a legjobb támogatást a Nokia és a Xiaomi nyújtják, de a Lenovo is erős ilyen téren.

A Nokia a frissítések gyorsasága terén is az élen áll, a Xiaomi követi, viszont az elemzők szerint a Samsung és a Huawei nem valami gyorsak.

Fotók: HMD Global, Counterpoint Research

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?