Kőkemény kihívókkal mérte össze magát a Toyota Supra

A legendás őssel rendelkező Toyota Supra olyanoknak feszül neki, mint a Tesla Model 3, a Jagura I-Pace, és az Audi E-Tron. 

Az imént sorolt négykerekűek közül kicsit kilóg a Supra, hiszen benne egy háromliteres sorhatos muzsikál, tehát nem elektromos a hajtása, mint a másik háromnak. A belsőégésű motor 340 lóerővel és 500 Nm-rel rendelkezik, ami 4,3 másodperces sprintet jelent álló helyzetből 100 km/h-ra. A végsebessége elektronikusan korlátozva 250 km/h, így ezekből az adatokból is látszik, hogy a legendás Supra génjei az utódban is megtalálhatóak. A Tesla Model 3 sem egy erőtlen jószág, hiszen a 75 kWh-s akkucsomaggal rendelkező autó 450 lóerős, ám nyomatékban combosabb, mint a japán autó, hiszen 639 Nm-t produkál.


Az Audi E-Tron valamivel gyengébb szerkezet, hiszen 406 lóerős, ellenben nyomaték terén rendben van, hiszen 664 Nm-t tud. Végezetül jöjjenek a Jaguar I-Pace paraméterei, ami 400 lóerővel és 700 Nm-rel rendelkezik, tehát utóbbiban a legtöbbet tudja a 90 kWh-s akkumulátorral. Azt látjuk tehát, hogy pusztán számok alapján a Toyota Supra helyzete nem túl kecsegtető, ám nem szabad elfelejteni azt sem, hogy súlyban viszont a legkönnyebb résztvevő, főleg akkor, ha az Audihoz hasonlítjuk, ami bőven felette van a két tonnának. Azt, hogy végül melyik autó volt a legjobb, vagy melyik okozott igazi fejfájást a Suprának, mindent megtudhatunk akkor, ha megtekintjük a videót, ami bemutatja négyük párharcát.

Címkép: Toyota

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?