A Canalys elemzőcég nagyjából az Apple kedd esti rendezvényével egy időben állt elő a legújabb jelentésével, ami elég rossz képet fest az Apple iPhone-eladások kapcsán.

Zsinórban harmadik ez a negyedév, hogy az iPhone-eladások csökkennek, az éves mínusz ezúttal 13 százalék. Ez 36 millió eladott iPhone-t jelent az idei második negyedév során.

Tavaly október és idén június között az iPhone XR-ból 47 millió darab fogyott, ez a legnépszerűbb iPhone jelenleg a friss modellek között. Az iPhone XS-ből és XS Maxből 20 és 28 millió talált gazdára tavaly szeptember és idén június között.

További aggasztó hír az Apple számára, hogy arányaiban több régi iPhone-t ad el, mint valaha. A 2019-es modellek bemutatójáig csúcsot jelentő iPhone XS, XS Max és XR az eladások 59 százalékát tették ki, pedig egy évvel korábban az aktuális modelleknél ez az arány még 68 százalék volt.

Az Apple legnagyobb piaca továbbra is Amerika (35,5 százalék), Kína (16 százalék) és Japán (9,5 százalék), valamint Nagy-Britannia (4,9 százalék) és Kanada (3,3 százalék).

Fotó: Apple