Akinek elég néhány alapfunkció, viszont rajong az egykor rendkívül népszerű kihajthatós telefonokért, az hátradőlhet: a Nokia 2720 Flip szállítja a megoldást. 

Az amerikai filmekben elég sokáig azt láthattuk, hogy bárki is kapjon elő mobilt, tuti, hogy kihajthatósat fog használni. Hozzá kell tenni, volt is abban valami nagyon vagány, ahogy az ember felpattintotta a kijelzőt, és a füléhez emelte az eszközt. A Nokia pedig érzi a régi idők hívó szavát, ezért itt a 2720 Flip, mely inkább erre fókuszál, semmint a szerteágazó funkciókra. Ettől függetlenül nem csupán egy nyomógombos telefon, hiszen akadnak benne modern dolgok, így például WhatsApp és Facebook. Hozzá kell azonban tenni, hogy az alkalmazások nem Androidon futnak, hanem KaiOS nevű operációs rendszeren.

De akinek ez a mérhetetlen alkalmazásáradat nem lenne elég, a Google Assistantot is el tudja érni egyetlen gombnyomással, hogy hangutasításokkal működtesse az egyes funkciókat. Mindemellett a Nokia 2720 Flip rendelkezik dedikált ICE gombbal (vészhelyzeti hívó), információs menüvel, és a klasszikus Nokiákra jellemző Snake játékkal, ami a gyártó egyetlen készülékéből sem hiányozhatott. Megjelenésére szeptemberben számíthatunk, és körülbelül 28.000 forintnak megfelelő dollárért viheti haza az, aki ilyet szeretne. A fenti videót pedig azért érdemes megnézni, mert ott látszik igazán, hogy valójában nem egy kicsi telefonról beszélünk, és a kissé idejétmúlt kinézet mellé elfogadható funkciók járnak.

Címkép: theFlighter