Visszafogja az iPhone XS és XR processzorát az iOS 13.1

Nemrég érkezett meg az iOS 13 az Apple eszközeire, és az iPhone 11 és iPhone 11 Pro modellek is kaphatóak lettek. Szeptember 24-én aztán már az iOS 13.1 is megérkezik, és elhozza a processzort visszafogó teljesítményszabályzás funkciót az iPhone XS és iPhone XR készülékekre.

Az Apple először 2017-ben ismerte el, hogy visszafogja a régebbi iPhone-ok teljesítményét. Mindebből óriási botrány és kedvezményes akkucsere-program lett. Az Apple szerint az öregedő, gyengébb akkumulátorok véletlenszerű kikapcsolásokat okoznak, ezt elkerülendő fogták vissza a régebbi eszközök teljesítményét.


Miután az emberek azzal vádolták az Apple-t, hogy így akarja kierőszakolni a készülékcseréket, az Apple kikapcsolhatóvá tette a funkciót, ami pedig eleve csak akkor aktiválja már magát, ha az akkumulátor már rossz minőségű. A funkció ilyenkor is kikapcsolható.

Fotó: Apple

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?