3D-nyomtatott házakat kapnak a hajléktalanok

Gyors és hatékony megoldás lehet 3D-nyomtatott hajlékokat létrehozni.

Talán már a címből is kiderül, hogy nem hazai hírről van szó, hiszen egészen Austinig kell mennünk, amennyiben testközelből szeretnénk látni a szóban forgó épületeket. A texasi településen lévő ICON nevű cég 3D-nyomtatással próbál tetőt adni a hajléktalanoknak. A Vulcan II 3D nyomtatójuk a házak vázát készíti el, míg az ajtókat, ablakokat, valamint a tetőhöz emberi kéz munkája szükséges. Minden egyes házikó nyomtatása 48 órát vesz igénybe, költsége pedig 10.000 dollár (2,8 millió forint).


Az ICON nem csupán ezt a projektet viszi, hiszen ott van Mexikóban, El Salvadorban és Bolíviában is, így kevesebb mint három év alatt 1400 otthont adott át azoknak, akik rászorultak. Az austini fejlesztés összesen ötszáznál is több házat fog majd ötvenegy hektáron ilyen módon felhúzni. Az ICON már elkészítette a fogadóépületet, amelyet mindössze 27 óra alatt nyomtatott ki. Ha figyelembe vesszük az így adódó költségeket, valóban azt találjuk, hogy rendkívül költséghatékony módon, igen gyors tempóban lehet a hajléktalanokat fedél alá juttatni.

Címkép: Austin

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?