Akár napi 20 másodperc fogmosás is elég lehet!

A fogmosás nagyon fontos dolog, mégis sokan nyűgnek tartják, de érkezőben egy olyan megoldás, ami még annyi időt sem vesz igénybe, mint a reggeli pisilés. 

Évtizedek óta tudjuk, hogy az alap szájhigiénia minimum napi kétszer háromperces fogmosás. De ha gyerekekről és rohanós felnőttekről beszélünk, elég sokszor nem valósul meg ez a fajta kívánalom, holott a gépi erejű fogkefék elterjedése óta sokkal kényelmesebb a dolog. Sőt, egy felmérés szerint az emberek többségél átlagosan csupán 40-70 másodpercig tart a művelet.


Kép: Indiegogo

Ezt próbálja meglovagolni az Encompass akkor, amikor egy Indiegogo kampány keretein belül kíván a piacra törni. A sajátos formájú fogkefe segítségével akár 20-30 másodperc is elég arra, hogy fogaink kellően megtisztuljanak, ez pedig már elég viselhető időtartam még a sietősöknek és a lustáknak is. A különös kialakítású fogkefe egyik sajátossága, hogy szabadalmaztatott légpumpás rendszere segítségével másodpercenként 100 mozdulatot végez a fej. Így tényleg ügyesen megtakarít minden fogat, és kiküszöböli a helytelen fogmosási technikából adódó hibákat.

Ezzel a megoldással nem csupán egy-két fogat takarít egyszerre, hanem szinte a teljes fogsort, így a művelet mindössze 20 másodpercre rövidül, mégis ugyanazt a hatást érhetjük el, mint a háromperces folyamattal. A gyártó a közösségi kalapozással 30.000 dollárt kívánt összeszedni, ám hiába van még ebből hátra a cikk írásának pillanatában 19 nap, máris 664 százalékkal túlteljesítettek a felhasználók. Jelenleg 199.471 dolláron áll a számláló. A tervek szerint forgalomba kerülésekor 189 dollár lesz a végfelhasználói ár, ám aki most száll be a projektbe, annak mindössze 99 dollárt kell fizetnie.

Címkép: New Atlas

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?