Októberben érkezik az összehajtható Huawei Mate X

Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának ügyvezetője már az IFA kiállításon arról beszélt, hogy legkésőbb októberben vagy novemberben befut a Huawei Mate X. Szerencsére mostanra ennél is konkrétabb időkeretről beszélhetünk.

A kínai gyártó ügyfélszolgálata megerősítette, hogy Kínában már októberben megjelenik az összehajtható okostelefon. A globális megjelenésre ezután, novemberben kerülhet sor, bár erről hivatalos információ továbbra sincs.


Bár a készülék eredetileg Kirin 980-as chippel és külső 5G modemmel debütált, feltételezések szerint Kirin 990-re és integrált 5G-s modemre válthat a gyártó. Ezzel kapcsolatban sincs még hivatalos állásfoglalás, de a gyári oldalon továbbra is a Kirin 980-at listázzák.

Többen aggódnak amiatt, hogy Amerika és Kína viszonya miatt vajon kaphat-e Google-támogatást az összehajtható Huawei mobil, de sajnos egyelőre erre sincs biztos válasz.

Fotó: Huawei

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?