Galaxy Watch Active 2

A Samsung nemrégiben bemutatta az okosóráinak legújabb generációját a Galaxy Watch Active 2-es szériát, mely két méretben, két anyagból és összesen négy színvariációban kapható, ami azt jelenti, hogy a különböző szíjakat is számítva elég komoly dilemmába keveredhetünk, ha ki akarjuk választani a sajátunkat. Szerencsére a Samsung ezt megoldotta helyettünk és küldött nekünk egy kicsi, acél ezüst, valamint egy nagy alu ezüst modellt egy rövid teszt erejéig.

Galaxy Watch Active 2

Csomagolás, tulajdonságok

Az órák csomagolása a Samsungtól már megszokott igényességet mutatja. Fehér papírdobozaik okosan megtervezettek, nem tartalmaznak műanyag alkatrészeket, egyszóval egy nagy piros pont az első találkozásért. A dobozokat kibontva előkerülnek az órák. Mi most elsősorban a nagyobbikkal fogunk foglalkozni, mert az a méret (44mm) volt az, ami jobban passzolt hozzánk, így azt hordtuk egy hétig. Ez a nagyobbik történetesen egy alu modell volt, kellemes, matt ezüst színben, szürke szilikon szíjjal, ami azt jelenti, hogy sportos és elegánsabb viselethez is egész jól passzolt, utóbbi az óra letisztult vonalvezetésének volt inkább köszönhető.

Galaxy Watch Active 2

A Galaxy Watch Active 2 háza ugyanis nagyon egyszerű, kerek formavilágot mutat, a nyomógombok nem hangsúlyosak és a forgatható lünetta is lekerült innen – a Samsung egy teljesen érintés alapú megoldást épített az órába, ami szépen szimulálja a „tekerést”.

Galaxy Watch Active 2

A hátlapon az érzékelők kaptak helyet, az előlap pedig egy egyszerű, fekete korong, ha épp nem látszik az óra valamely funkciója. Természetesen amint az órát a szemünk elé emeljük, feléled a kijelző, illetve az Apple Watch nemrégiben tűzijátékkal beharangozott Always On kijelzője is már rég rendelkezésre áll itt, tehát ha nem az akkuidő a legfontosabb, akkor akár állandóan látszóvá varázsolhatjuk az időt a kijelzőn. Ez főleg olyan tevékenységek közben jön jól, amikor nem nagyon van módunk a kezünket a megfelelő szögbe emelgetni. Ilyen lehet a kerékpározás, vagy a motorozás, amikor nagyon jól jön, hogy csak le kell pillantanunk és már látjuk is, mennyire vagyunk késésben.

Működés

A Galaxy Watch Active 2 kicsomagolás és bekapcsolás után azonnal keresni kezdi a kapcsolatot az „anyahajóval” Ez a legjobb esetben egy jobb Samsung telefon, de akkor sincs gond, ha nem az, sőt még csak Androidnak sem kell lennie, mert a kezeléshez szükséges Samsung Health applikáció iPhone-ra is elérhető. Ez pedig egy pillanat alatt felismeri az órát és miután összepárosodtak, indulhat is a használat. Ezek után az óra képes rögzíteni az aktivitásainkat, élettani adatainkat, mint például a pulzusunk, de emellett EKG funkciókkal is rendelkezni fog. Azért csak fog, mert ezt a szolgáltatást még engedélyeztetnie kell a koreai cégnek, de ezek után csak be kell kapcsolnia egy frissítéssel, a hardver ugyanis már képes erre.

Galaxy Watch Active 2

A rendszer lelke egyébként egy 1,15 GHz-es processzor, amit 0,75GB RAM és 4GB memória támogat. Ezek minden típusban ugyanakkorák, a kisebbekben is.

Akkumulátor

Az egész napos folyamatos pulzusmérés és egy kis üzenetnézegetés mellett a nagyobbik Watch Active 2 a maga 340 mAh-s akkujával legfeljebb 3, de inkább 2 napot bír ki egy töltéssel. Ez az okosórák közt a középmezőnybe eléd, de például a legnagyobb konkurens Apple Watch-ra köröket ver még a kisebbik Samsung is a maga 247 mAh-s akkujával, ami még mindig kibír két napot.

Kinek ajánljuk:

– Aki megbízható, jó okosórát keres.
– Aki az elegáns formákat szereti.
– Aki jobb üzemidőt akar a konkurens almás óránál.
– Aki sportolna is az okosórájával

Kinek nem ajánljuk:

– Aki az olcsóbb órák közül válogatna
– Akinek egy hét körüli készenléti időre lenne szüksége.

Teszt áttekintő
Teljesítmény
Külső
Minőség
Akkuidő
Ár/Éerték
galaxy-watch-active-2-kiprobaltuk-a-samsung-legujabb-okosorajatA Samsung legújabb okosórájá elegáns külsővel és erős hardverrel egy jó választás lehet bárkinek, aki szeretné jobban figyelemmel kísérni mindennapi aktivitását.