Régóta tudjuk már, hogy a Microsoft nem csak a mobilpiacra térne vissza valamilyen formában, de a dupla kijelzős és az összehajtható eszközök is érdeklik. Miközben ez utóbbi terület még nem bejáratott, addig a redmondi csapat elérkezettnek látta az időt, hogy bemutassa a Surface Duo mobilt, két darab 5,6 hüvelykes kijelzővel, és olyan kávával, amit évekkel ezelőtt láttunk utoljára.

A Surface Duo tehát nem egy trendi összehajtható kijelzős mobil, hanem két különálló panelt kapott, hézaggal a kettő között. Egy-egy app vagy kép kiterjeszthető ezek között, de a látvány nem az igazi, vagyis a második képernyő inkább írásra alkalmas, így pedig az LG Dual Screen és az ASUS ROG mobilok Twin Dockja juthat eszünkbe.

Sajnos a felemás ötlet nem is fut be idén, csak a jövő év vége felé. Addig készülhetnek az appok a dupla kijelzős, Androidot futtató eszközre, és a többi gyártó is kitalálhatja, akarja-e követni a Microsoft elképzeléseit.

Specifikációk nincsenek egyelőre, de azt tudni, hogy a zsanérok 360 fokban mozognak, tehát a kijelzőket bárhogyan lehet hajtogatni.

Fotó: Microsoft