Bár a Huawei európai árakkal mutatta be a Mate 30-as csúcsmobilokat, sajnos a Google-támogatás hiánya miatt az európai megjelenése várni kell, és bár a cég optimista, Amerika és Kína továbbra sem oldotta meg a kellemetlen helyzetet. Emiatt a készülék először csak Kínában jelent meg.

Nem sokkal később eljutott Malajziába, majd felbukkant egy román áruházban is. Míg Romániában a megjelenés nem hivatalos, addig egy újabb országban, Szingapúrban igen.

Eleinte csak néhány modell lesz elérhető, ráadásul kizárólag exkluzív formában. Aki ilyen készüléket szeretne Szingapúrban, annak a hivatalos oldalon kell regisztrálnia, majd kérdőívet kitöltenie a mobilról. 200 embert választanak ki egy VIP-eseményre, majd ők lehetőséget kapnak a vásárlásra, október végén.

A helyi vételárak jóval alacsonyabbak lesznek, mint az európaiak, ráadásul olyan ajándékok járnak majd, mint a DJI Osmo Mobile, a 12 000 mAh-s, 40 wattos töltést támogató Huawei powerbank vagy a 27 wattos vezeték nélküli autóstöltő (és még egy extra tok).

Fotó: Amanz