Kipróbáltuk a Foreo legnépszerűbb arctisztítójának új generációját, a LUNA Mini 3-at.

Én alapvetően tudatos bőrápolónak vallom magam, és vélhetőleg láttam is valamelyik Foreo terméket, de kimaradtam a hype-ból. Nem úgy, mint az új modell, a LUNA mini 3 esetén, ebből ugyanis érkezett egy tesztkészülék hozzánk is. Szóval jöjjenek a tapasztalatok!

A Foreo új arctisztítója, a LUNA mini 3 követi a nagytestvért az okoskütyük világába: a Foreo For You alkalmazásban már testreszabható a kezelés intenzitása és hossza, így mindenki kialakíthatja a számára legmegfelelőbb rutint, emellett egy alapjáraton 30 másodperces glow boost funkciót is kapunk, természetesen a márkától megszokott T-Sonic technológiával.


Jó, de mégis mi az a T-Sonic?

A mindennapi használatban egy átlagos felhasználó számára (amilyen én is vagyok), lényegében annyi jön le, hogy a kütyü gyorsan rezeg, ami kifejezetten kellemes indítása és zárása a napnak. Az eredmény viszont látható és tapintható lesz, így talán érdemes kicsit jobban megnézni, hogy mégis miben más a Luna Mini 3 cirka 60.000 forintért, mint egy rakás látszólag hasonló kütyü. A T-Sonic (vagyis transzdermális-ultrahang, a bőr legfelső rétege alá is behatoló) technológia ugyanis nem mellébeszélés, ezzel az eljárással valóban hatékonyabban tisztítható a bőr, mint a sima, kézzel történő arcmosással, de ez már szigorúan elméleti fejtegetés, hiszen vannak dolgok, amiket nem igazán lehet otthoni körülmények között lemérni – nem számoltam meg például a percenként 8000 rezgést sem.

Luna mini 3 csapat a vízben
A teljes színválaszték – Kép: Foreo

Itt tegyünk egy gyors kitérőt a hámlasztás témakörébe: régebben a fizikai hámlasztók (különféle szemcsés arcradírok és dörzsiszivacsok) voltak népszerűek, ma pedig egyre többen használnak enyhébb, otthon is kockázatmentesen alkalmazható kémiai hámlasztókat. A Foreo készüléke egyértelműen a fizikai kategóriába esik, azonban a sörték finomsága miatt a klasszikus, a bőrön mikrosérüléseket könnyedén okozó fizikai hámlasztással egy kalap alá venni mégsem lehet.

Valóban látható és érezhető különbség

Mert az eredmény szemmel látható, és ezt nem lehet tagadni. Ugyanakkor egy gyors kitérőt is tennék rögtön: a hormonjaid és az egyéb, a bőrődre is negatívan ható rossz szokásaid ellen nem tudja felvenni a versenyt. Éppen ezért, ha problémás a bőröd, akkor irány a megfelelő szakember, illetve érdemes lehet elgondolkozni a kímélőbb termékek beszerzésén is.

De ettől még nem kell lemondanod arról, hogy valóban hatékonyan távolítsd el a szennyeződéseket a bőrödről a LUNA mini 3 segítségével. Merthogy az érzete valóban egészen más, mint ha csupán a tenyereddel dolgozol, a különféle kefés megoldásokhoz képest pedig sokkal kímélőbb a puha szilikon sörték miatt, amelyek ráadásul jóval higiénikusabbak is. Jól működik együtt a habzó és a krémesebb, habot nem képző arctisztítókkal is, bár az utóbbiak esetén nyilván nem lesz olyan látványos az azonnali hatása, vagyis a habzás.

Szuperül illeszthető a rutinba

A készülék alapjáraton 1 perces tisztításra és 30 másodperces Glow Boost-ra van beállítva – ez utóbbi egy intenzívebb és rövidebb kezelés. A sima tisztítás hosszát 60 és 120 másodperc között lehet beállítani, az intenzitás pedig 1 és 12 között adható meg, a Glow Boost pedig rövidebb, de erőteljesebb, vagyis 30-60 másodperc és 12-16-os intenzitás között variálhatunk vele – mindezt az alkalmazáson keresztül. Bár a használat során sosem éreztem úgy, hogy ez valódi probléma lenne, de ez az egyik dolog, ami elsőre furcsa volt számomra, nekem ugyanis nem tűnik logikusnak az, hogy magán a készüléken nem tudok változtatni az intenzitáson.

A Luna mini hátulja
A bekapcsoló gomb és a töltő csatlakozója is hátul található

A find my luna funkciót lényegében csak a tesztelés miatt próbáltam ki, de jól jöhet, ha valaki hajlamos rá, hogy elkavarja a dolgait. Elég erősen rezeg ahhoz, hogy eszünkbe jusson, hogy valószínűleg hol hagyhattuk. Ehhez azonban nem árt körbejárni, ugyanis csak néhány méteres távolságból kapcsolódik a telefon és a kütyü, ha tehát arra számítunk, hogy a nappaliban ülve meghalljuk majd a rezgést a két szobával odébb letett sporttáskából, akkor csalódni fogunk.

Az eszköz előnyei között mindenképp érdemes megemlíteni az üzemidőt is: a gyártó azt ígéri, hogy akár 650 használatot is kibír egyetlen töltéssel. Ami nyilván változhat a választott beállításoknak megfelelően, de mindenképp impresszív.

Kinek ajánljuk:

  • Azoknak, akik valódi csúcstechnológiát alkalmaznának az arcápolásban is és erre hajlandók költeni is
  • Tudatos bőrápolóknak

Kinek nem ajánljuk:

  • A klasszikus megoldások híveinek
  • Akik nem akarnak sok pénzt költeni arcápolásra

A Foreo LUNA mini 3 itthon a Douglas parfümériákban kapható, további információk pedig a gyártó honlapján találhatók róla.

  • Dizájn
    (5)
  • Használat
    (4)
  • Hűha faktor
    (5)
4.7

Összegzés

A Foreo Luna mini 3 tökéletesen hozza azt, ami a feladat, vagyis valóban hatékonyan járul hozzá a mindennapos bőrápolási rutinhoz, problémásabb bőr esetén azonban csodát ne várjunk tőle, ahhoz ugyanis további lépéseket kell tennünk, nekünk magunknak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?