Űrszelfi küldetést indít a Samsung

A küldetés lényege, hogy egy Galaxy S10 5G okostelefont küldenek a sztratoszférába, amellyel a felhasználók a saját képüket is eljuttathatják az űrbe. 

Hogyan működik a Samsung SpaceSelfie Küldetés?

Egy fél kosárlabdapálya nagyságú (10,5 m x 18 m), nagy magasságú ballonrendszer emelkedik fel a dél-dakotai indítóállásról, amely az S10 5G készüléket is tartalmazó csomagot viszi magával, egészen 20 kilométeres magasságba.


A rendszert úgy tervezték, hogy a lehető legjobb minőségű fotók készülhessenek el vele, figyelembe véve a Föld alakját és a visszaverődő napsugarakat is, amelyek egy napelem segítségével energiával is ellátják a szerkezetet és az okostelefont.

Eközben a Földön a felhasználóknak lehetőségük lesz saját fotóikat űrbéli környezetben viszontlátni. Ehhez elég egy szelfit készíteni az okostelefonjukkal és feltölteni azt az Irányítóközpont weboldalára.

Kép: Samsung

Az Űrszelfi küldetés sikerét két, erre a célra fejlesztett alkalmazás is segíti. Az első a földi vezérlést támogatja, ezzel küldhet és fogadhat szelfiket az Irányítóközpont és a levegőben lévő eszköz.

A második applikáció egyedileg készült az S10 5G-hez, ez kommunikál a külső szerkezethez rögzített kamerával, amely fotót készít a telefon kijelzőjén megjelenő szelfiről. Az S10 alkalmazás ezután a földi irányításon keresztül visszaküldi a képet a földre, onnan pedig vissza a felhasználóknak, hogy megoszthassák azt a közösségi média felületeiken.

Hogyan készül fel az S10 5G a kihívásra?

A cég úgy készítette el az S10 5G okostelefont, hogy az szigetelés és különleges tokok nélkül is ellenálljon a szélsőséges környezeti viszonyoknak és nyomásnak a világűr határán.

A készülék a kilövés előtt szigorú teszteken esett át, amelyek során akár -65°C-os hőmérsékletet is kibírt. Emellett a telefon 6,7 colos Dinamikus AMOLED kijelzőjét is különböző teszteknek vetették alá – sikerrel! –, amelyekkel a törésállóságot, vagy a magasban történő párásodást vizsgálták.

Eddig az „űrszelfi” az asztronauták kiváltsága volt, most viszont bárki viszontláthatja saját magát ebben a különleges környezetben a Samsung technológiájával!

Az Irányítóközponton keresztül bárki jelentkezhet „űrutazásra” a saját szelfijével. A képeket a www.samsung.com/spaceselfie weboldalon tölthetik föl az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?