Egyelőre kábel kell a Google Stadia vezeték nélküli kontrolleréhez

A Google apróbetűs részben okozott kellemetlen meglepetést, amikor felfedte, hogy a Stadia vezeték nélküli kontrollere kizárólag Chromecast Ultra mellett lesz vezeték nélkül használható. Egyébként USB-S-c kábel kell hozzá. 

A Google egyik termékmanagere a Redditen elárulta továbbá, hogy az eszköz szabványos USB HID kontrollerként viselkedik, és a játéktól és konfigurációtól függ, hogy egyáltalán működik-e.


A termékoldal egyébként nem árulja el ezeket a korlátozásokat, ráadásul a Google-nek is bőven lett volna ideje a júniusi hivatalos bemutató óta mindezt elárulni. Mégis egy YouTube-videó apróbetűs feliratából derült ki, néhány héttel a start előtt. A jó hír az, hogy mindez átmeneti állapot, amikor sikerül tökéletesre fejleszteni a vezeték nélküli működést, akkor kiterjesztik. Mikor? Azt nagyjából sem tudni, addig viszont marad az USB-C-s kábel.

Fotó: Google

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?