A Photoshop Camera gondoskodik a még szebb fotóinkról

A Photoshop Camera mesterséges intelligenciával igyekszik a botkezű fényképészekből is profit varázsolni. 

Az Adobe útjára bocsátott egy ingyenes, mesterséges intelligenciával működő alkalmazást, ami a Photoshop Camera névre hallgat. Igaz, még csak szűkebb felhasználói körben érhető el, de legalább Androidra és iOS-re egyaránt, ám ha már kellő tapasztalat halmozódott fel, a szélesebb tömegek is letölthetik. Az Adobe MI-platformját (Sensei) használó Photoshop Camera felismeri a képen szereplő témát és ennek megfelelően ajánl szűrőt vagy tesz fel valamilyen manipulációs megoldást. Tehát más és más beállítást javasol majd portré, tájkép vagy éppen ételfotó esetén. A szűrők megjeleníthetőek élőképen, ami hasznos, hiszen kapásból látjuk a végeredményt, de a már elkészített fotókon is alkalmazhatóak.


Kép: Adobe

Az Adobe vezérigazgatója szerint a mindenki által ismert, és számos funkcióval rendelkező Photoshop és Lightroom mellett kellett valami, ami a kevésbé profikkal foglalkozik. A Photoshop Camera leegyszerűsíti a módosításokat, így lehetővé teszi, hogy a kevésbé profik is a lehető legtöbbet hozzák ki a képeikből. Mindez persze nem azt jelenti, hogy az alkalmazásban nem tudunk manuális beállításokat végezni, hiszen finomhangolásra mindig adott a lehetőség. Az Adobe szerint tény, hogy a telefongyártók messzire tolják a határokat hardveres téren, de szoftveresen tovább lehet menni, ez indokolja az alkalmazás létét is. A cél persze nem az, hogy lecseréljék a mobilok alap kameráját, hanem az, hogy némi varázslatot vigyenek a képekbe. Tekintve, hogy a felhasználók jelentős része egyébként is imádja a szűrőket, nem kétséges, hogy amikor majd széles körben elterjed a Photoshop Camera, egy csomóan azonnal elkezdik használni.

Címkép: Redmond Pie

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?