Elektromos Ford Mustang: hogy le nem szakad az ég

Egyszerűen elképzelhetetlen a Ford Mustang úgy, hogy ne öblögessen a motor, és ne dübörögjön a kipufogó. Márpedig ilyen is van. 

Nem esünk hanyatt az elektromos Golftól, és elfogadjuk a villanyos Renault Fluence létezését, de attól hogyan nem borul fel a világ rendje, hogy a Ford Mustang áramról megy? Mert a 2019-es SEMA show egyik darabja pontosan erről szól. A teljesen elektromos Mustang kilencszáz lóerőt és 1356 Nm-t tud, amiből sejthető, hogy nem városnéző járgányról van szó. Nem mintha a Ford ikonikus típusa amúgy vérszegény lenne. A gyártó mindössze egyetlen darabot készített a villanypóniból, azt is a Webastóval karöltve. A Ford Mustang Lithium névre keresztelt négykerekű természetesen a hátsó tengelyen hajt, és Super 8.8 Torsen diffit kapott, hogy minél jobb teljesítményt nyújtson menet közben.


A tapadásról Michelin Pilot Sport 4S gumik gondoskodnak, míg a fékek a Shelby GT350-ből származnak. Mindezek mellett az autó megkapta a haladásra optimalizált Track Handling csomagot, hogy ne szabaduljon el csak úgy a kanyarokban. Kinézetében egyébként nehéz lenne megkülönböztetni belsőégésű motorral szerelt társaitól, és ez a beltérre is igaz. Nem szabad egyébként meglepődni azon, hogy egy valódi izomautó elektromossá válik, hiszen tavaly a Chevy mutatta be az eCOPO Camaro koncepciót, ami hasonló ismérvek mentén volt különleges. Kellett tehát, hogy valahogy a Ford is visszavágjon, és így született meg a Mustang Lithium.

Címkép: Autoblog

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?