Home Sajtóközlemények A Lenovo és a Schneider Electric stratégiai partnerségre lép az okos, környezettudatos...

A Lenovo és a Schneider Electric stratégiai partnerségre lép az okos, környezettudatos gyártás terén

A Lenovo Group éves innovációs eseménye, a Lenovo Tech World keretei között Yuanqing Yang, a Lenovo elnöke és ügyvezetője, valamint Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnöke és ügyvezetője bejelentette a két vállalat stratégiai együttműködését, amelynek értelmében okos, környezettudatos megoldásokon dolgoznak együtt a virágzó kínai gyártási szektor számára.

A két vállalat erősségeinek felhasználásával ez a stratégiai partnerség erős szinergiákat teremt: egyesíti a Lenovo Industrial Internet of Things (IIoT) LeapIOT megoldásának előnyeit a Schneider Electric EcoStruxure alapú intelligens, környezettudatos megoldásának előnyeivel. E kombináció eredményeképp egy olyan gyártási eljárás születik, amelyet a legjobb okos gyártási megoldásként kínálhatnak az egyedi és hibrid gyártási tevékenységekhez, függetlenül attól, milyen vertikális iparágban működnek.

Az együttműködés kiemelten fókuszál a mesterséges intelligenciával támogatott algoritmusokra és a big data elemzésekre, mivel ezek minden szinten befolyásolhatják a hatékonyság kezelését, az előrejelezhető karbantartási kérdéseket, a termelési minőséget és egyéb ipari alkalmazásokat.

„Ez a stratégiai együttműködés minden eddiginél magasabb szintre emeli a gyártási iparban alkalmazott Intelligens Átalakítás gyakorlatát, és további áttöréseket tesz lehetővé az intelligens, környezettudatos gyártásban. A jövőben további hasonló együttműködésekre törekszünk, hogy elősegíthessük a különféle iparágak átalakítását és lehetővé tegyük, hogy belépjenek az intelligencia korába” – mondta Yang Yuanqing, a Lenovo elnöke és vezérigazgatója.

„A környezettudatos, okos gyártás útján megtett újabb lépés kritikus jelentőséggel bír egy még hatékonyabb, alacsony károsanyag-kibocsátású, fenntartható jövő elérésében. A Lenovóval kötött együttműködés nagyszerű lehetőség arra, hogy még jobban kiaknázzuk a digitális innovációban rejlő lehetőséget a gyártás fizikai világában. Az IoT és az intelligens megoldások használata kulcsfontosságú, ha nagyobb hatékonyságot, valamint egy fenntarthatóbb bolygót szeretnénk elérni” – mondta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnöke és vezérigazgatója.

A Lenovoról

A Lenovo 50 milliárd dolláros árbevétellel rendelkező, a Fortune 500-as listáján szereplő vállalat, amely 57 ezer alkalmazottat foglalkoztat és világszerte 180 országban van jelen. Küldetése, hogy egyre intelligensebb megoldásokat szállítson mindenki számára, ennek fényében az egész világot megváltoztató technológiákat fejleszt, amelyek egy élhetőbb, megbízhatóbb és fenntarthatóbb digitális társadalom létrehozását segítik elő. A világ legteljesebb okoseszköz- és infrastruktúra-portfóliójának tervezésével, fejlesztésével és kiépítésével az Intelligens Átalakítás éllovasa – ez világszerte ügyfelek milliói számára teremt jobb lehetőségeket és élményeket. További információkat találhat a https://www.lenovo.com/hu oldalon, illetve követheti a  LinkedInFacebookTwitterYouTube, Instagram és Weibo oldalainkat, valamint böngészheti legfrissebb híreinket a StoryHub-on.

 

A Schneider Electricről

Fortune 500-as vállalatként a Schneider Electric vezető szerepet tölt be az energiamenedzsment és automatizálás területének digitális átalakításában az otthonokban, épületekben, adatközpontokban, infrastruktúrákban és ipari megoldásokban. A 183 éves múltra visszatekintő vállalat világszerte 137 000 alkalmazottat foglalkoztat. A Schneidernél hiszünk abban, hogy az energiához és digitális szolgáltatásokhoz való hozzáférés alapvető emberi jog. Azt szorgalmazzuk, hogy mindenki kihozhassa a maximumot a rendelkezésére álló energiából és erőforrásokból, ezáltal biztosítva mindenhol, mindenkinek, minden pillanatban a „bekapcsolt életet”. Energiát és digitális automatizálási szolgáltatást nyújtunk a hatékonyság és fenntarthatóság érdekében. Világszinten vezető energia-technológiákat, valós idejű automatizálást, szoftvert és szolgáltatásokat integrált szolgáltatásként nyújtunk otthonok, épületek, adatközpontok, infrastruktúrák és ipari megoldások számára. További információkért látogassa meg a www.se.com weboldalt.