Egyelőre nem kapkodunk az 5G-s mobilokért

A prémium okostelefonok piaca az idei harmadik negyedévben 7 százalékos éves visszaesést tapasztalt, ugyanakkor az arány nagyobb is lehetett volna, ha nincsenek az 5G-s mobilok. 

Az 5G-s készülékek a prémium eladások 5 százalékát tették ki. Ezen belül is 74 százalékban vezet a Samsung, majd az LG és Vivo következnek 11 és 5 százalékkal. A legfőbb piacokat a startkor Kína, Dél-Korea és Észak-Amerika jelentették.


A prémium kategóriában valamivel több mint az eladások felét mondhatja magáénak az Apple, 25 százaléka van a Samsungnak és 12 a Huawei-nek. Meglepetésre 2-2 százalékkal befért a top 5-be a OnePlus és az LG is.

Az Apple-nek állítólag az iPhone 11 széria segített sokat, a Huawei pedig az eladásai 80 százalékát Kínának köszönheti. Tavaly ez az arány 73 százalék volt, de a szakértők szerint egyre nagyobb lesz, ha a cég nem kapja vissza a Google-támogatást.

Fotó: Brumpost

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?