Ordas nagy hazugság, hogy Elon Musk nem ért az autókhoz

Mindezt onnan tudhatjuk, hogy Elon Musk anyukája közzétett egy fényképet. 

A Tesla alapítója és vezérigazgatója, Elon Musk számtalanszor kapott olyan bírálatot, hogy nem ért az autókhoz, illetve sokak szerint egyébként is csak szerencsés üzletember, semmint zseni. Hogy melyik verzió az igaz, nem tisztünk eldönteni, azt viszont maga Musk anyuka cáfolta, hogy fia semmilyen ismeretekkel nem rendelkezne a gépjárművek terén. Tette mindezt egy Twitter bejegyzésben megosztott fotóval, melyen az ifjú Elon látható, amint éppen autót bütyköl. A leírás szerint a kép 1995-ben készült, amit a Tesla feje később meg is erősített, hozzáfűzve néhány adalékot a történethez.


Elon Musk szintén Twitteren tudatta, hogy akkoriban nem volt annyi pénze, amennyiért a szerelő megjavította volna az autóját, ezért maga végzett rajta kisebb-nagyobb beavatkozásokat. Az alkatrészeket bontóból szerezte be, és a fenti fotón éppen az látszik, ahogy a jármű szélvédőjét bütyköli. Ezzel kapcsolatosan meg is jegyezte, hogy a kör bezárult, utalva arra, hogy a Cybertruck bemutatóján kollégája egy fémgolyóval sikeresen betörte a jármű törhetetlen szélvédőjét. Elon Musk azt is elárulta, hogy a képen látható autó egy 1978-as BMW 320i, melyet 1400 dollárért vásárolt 1993-ban. A javítás pedig azért vált szükségessé, mert tolvajok az ablakot betörték, és kivették a 20 dolláros autórádióját. De nem csak ilyen egyszerű műveleteket végzett az autón, hiszen amikor a gyári négysebességes automata váltó tönkrement, akkor a bontóból szerzett ötsebességest építette be, ami már igényel némi felkészültséget.

Címkép: Geekwire

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?