Különleges kijelzők teszik hatékonyabbá a munkát, a tanulást és az értékesítést

Elképesztő és innovatív megjelenítőket mutatunk be, amelyeknek már nincs sok közük a tévékhez, illetve amelyek, kényelmesebbé, egyszerűbbé és szórakoztatóbbá teszik az életet. 

Különleges kijelzők

Arra viszonylag hamar rájött az emberiség, hogy a tévék kiválóan alkalmasak arra is, hogy segítségükkel tegyék jobbá, érdekesebbé a tanórákat, látványosabbá a prezentációkat hívják fel a figyelmet a boltokban található árucikkekre, segítsék a tájékozódást a pályaudvarokon, vagy általuk kínáljanak különleges szolgáltatásokat a hotelek vendégeinek, hogy csak néhány példát említsünk.


Ám idővel az is nyilvánvalóvá vált, hogy e feladatok igazán hatékony ellátására némiképp módosított, specializált eszközökre van szükség. E modellek szinte minden nagy gyártó kínálatában megtalálhatóak, gőzerővel fejlesztik őket a piaci résztvevők, mert a jelek szerint egyre nő a kereslet irántuk. Erről egyébként mi is saját szemünkkel győződhettünk meg, amikor az ISE kiállításon jártunk, ahol ipari mennyiségű ilyen szokatlan megjelenítőt mutattak be a hatalmas tömeg előtt. A Samsung, mint az iparág egyik megkerülhetetlen képviselője a közelmúltban rengeteg érdekes készülékkel állt elő, amelyek jól jelzik, hogy milyen irányba is halad ez a szegmens, hogy változnak a felhasználói elvárások, és milyen válaszokat adhatnak ezekre a nagy vállalatok.

The Wall – Modulokból épített valódi LED kijelző

A Samsung The Wall az elmúlt évek egyik legnagyobb sztárja volt a komplett globális megjelenítő szektorban ideértve a hagyományos számítógépes monitorokat, sőt a tévéket is. Ez a termék ugyanis a forradalmi MicroLED technológiára épül, ami azt jelenti, hogy minden pixel mögött egyedileg vezérelhető, így akár ki is kapcsolható, rendkívül kicsi, mikrométernyi RGB LED-eket helyeztek el. Ez a megoldás pedig a hagyományos LCD-knél sokkal nagyobb kontrasztot, elképesztően nagy fényerőt, tökéletes mozgásmegjelenítést és gyakorlatilag hibátlan betekintési szöget szavatol. Egyszóval a kép minősége iszonyatosan jó! És ez nem minden, hiszen ezt a termékcsaládot direkt úgy tervezték meg, hogy a lehető legrugalmasabban igazodhasson a felhasználói igényekhez, már ami a méretet érinti. Emiatt pedig kisebb, előre legyártott modulokból építik össze a végleges, nagy méretű képernyőt.

A The Wall tehát lehetőséget nyújt arra, hogy a vásárlók saját igényeiknek megfelelően alakítsák televíziójuk méretét és formáját. A képernyő alkalmazkodik a különböző felhasználási célokhoz, a különféle igényeknek megfelelően akár egy teljes falat lefedő kijelzőként is funkcionálhat. A The Wall kijelzőt jellemzően azoknak ajánlják, akik nagy méretű, akár több száz inches képátlójú, kiemelkedő képminőségű reprezentatív megjelenítőben gondolkodnak. Tehát például luxusáruházakban, ötcsillagos hotelekben, prémium kategóriás szórakozóhelyeken, vagy igen drága termékeket forgalmazó boltokban futhatunk bele ilyenekbe, legalábbis egyelőre. A vállalat célja az természetesen, hogy idővel e technológiával hódítsa meg a világot, és ennek érdekében rengeteg energiát és pénzt fordítanak a gyártási költségek csökkentésére.

The Flip – A közös kreatív munkáért

A forgatható, azaz állítva és fektetve is használható Flip tökéletes példa arra, hogy az új technológiák hogyan változtatják meg a felhasználói szokásokat és elvárásokat, és ezek hogyan jelenhetnek meg a speciális megjelenítő eszközökben!

Maga az Edge LED háttérvilágítású, 55 és 65 inches LCD panelre épülő képernyő már magában egy elég innovatív darab, hiszen 4K felbontás, azaz 3840 x 2160 képpont megjelenítését biztosítja kiemelkedően jó, akár 4700:1 valós kontrasztarány mellett. Tehát meglehetősen jó képminőség megteremtésére képes. Emellett az alkalmazott InGlass eljárásnak köszönhetően érintésérzékeny, ami azt jelenti, hogy egy speciális (toll) faceruza segítségével lehet rá jegyzeteket, vagy akár művészi igényű rajzokat, vázlatokat készíteni, valamint ez a periféria értelemszerűen a kész anyagok szerkesztését is lehetővé teszi.

Képes kapcsolatot teremteni különféle vezeték nélküli technológiák révén is a kompatibilis berendezésekkel, így az azokon végrehajtott változtatások pillanatok alatt megjelenhetnek a kijelzőn. Sőt, egyszerre akár négy felhasználó is dolgozhat így rajta egy időben, ami ideálissá teszi kisebb munkacsoportok számára is. Ezen kívül természetesen az is megoldott, hogy magán a Flipen végrehajtott módosításokat szinkronizáljuk más, kapcsolt berendezésekre például számítógépre, tabletre vagy telefonra, sőt a kész tartalmakat aztán megoszthatjuk e-mailben, pendrive-on vagy egyéb hálózati meghajtókon. Egy szó mint száz: különféle kreatív tevékenységek, tervezés, brainstorming során egy ilyen masina főnyeremény lehet! A tervezése során is figyelembe vették az irodai, munkahelyi környezet sajátosságait. Így az alapkiszerelés részeként ellátták egy gurulós állvánnyal, aminek révén a nagy mérete ellenére is könnyen mozgatható egyik tárgyalóból vagy helyiségből a másikba. Ezenkívül oktatási környezetben is ideális, a hagyományos offline tábla helyett, sőt a projektorokat is helyettesítheti, a tananyag utána megosztható mindenkivel, így az nem vész el.

Hotel tévék

Ma már teljesen alapnak számít, hogy egy szállodai szobában legyen televízió. A magasabb kategóriás hotelekben azonban nem szimpla modelleket állítanak a szobákba, hanem direkt egyedi feladatok elvégzésére tenyésztett, úgynevezett „hotel tévéket”. A Samsung kínálatában már régóta megtalálhatók ezek a darabok, többek között a HE890 széria, amelynek segítségével most azt mutatjuk be, hogy milyen extra kunsztokat is tud egy ilyen szállodai televízió.

Dizájn: Mikor az ember először belép a szobába, az egyik első dolog, amit észrevesz, az a tv. Tehát, ha a hotelnek fontos, hogy milyen képet sugároz magáról, akkor az is lényeges, hogy dizájnos legyen a szállodai televízió. Ezek után már nem lephet meg senkit különösebben, hogy ez a modell is igen jól néz ki. A kávák a mai trendeknek megfelelően igen keskenyek, és színben is jól passzolnak a formatervezett talphoz.
Képminőség: Ezen a téren sem lehet nagyon kompromisszumot kötni, és a HE890 ennek megfelelően 4K felbontást kínál, pontos szín és mozgásmegjelenítéssel.
Zenelejátszó és Screen Mirroring: A Bluetooth támogatásnak köszönhetően a vendégek gyakorlatilag egy integrált audio eszközként is használhatják a tv hangrendszerét. Azaz a saját mobil eszközükről vezeték nélküli úton lőheti át rá a hangot. Sőt, a Screen Mirroring funkció, valamint a Miracast technológia révén ezt akár filmekkel és videókkal is megteheti.

Ethernet kimenet: A Samsung HE890 lehetővé teszi az internetmegosztást is egy bele dugott Ethernet kábel révén, így a vendégek akkor is tudják használni netezésre a saját számítógépüket, ha a hotelben valami miatt gyenge a WiFi.
Testre szabott információk: A tévén egyszerűen beállítható az interaktív Home Menu, aminek révén a szálloda saját koncepciójának megfelelően juttathat el személyre szabott információkat a vendégekhez. Így például mód nyílik arra, hogy a hotel szolgáltatásaira ily módon hívják fel a figyelmet, illetve egyéb fontos információkat közöljenek a szobák ideiglenes lakóival.
Távoli irányítás: Egy szállodai környezetben a kijelző telepítésére és karbantartására szánt időt más, fontosabb tevékenységek elvégzésére is fel lehetne használni. A továbbfejlesztett csatlakozási- és lejátszási beállítások segítégével a szállodai menedzserek könnyűszerrel tudnak aktiválni több száz kijelzőt is. A karbantartóknak egyszerűen csak végig kell menniük a 3 alapbeállításon, hogy szinkronizálják a kijelzőket és a szervereket, miközben meghatározzák a kapcsolatot és a nyelvet. Azaz nincs szükség arra, hogy egyesével járják végig a szobákat, és módosítsák a szükséges beállításokat. Megtehető mindez távolról, csoportként kezelve a készülékeket, amivel idő és pénz takarítható meg.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?