Asus Zephyrus G14: nem a megszokott gamer külsőségekben utazik

Ha felmerül a kérdés, hogy ezt mégis hogy csinálja, akkor hozzuk is a választ! A szürke és fehér színben elérhető Zephyrus G14 nélkülözi a gamer laptopokra jellemző látványos (bizonyos esetekben akár bazári jelzővel is illethető) külsőségeket, azonban a fedélen az opcionális AniMe MatrixTM kijelzővel összesen 6536 apró lyuknak köszönhetően lehet teljesen személyre szabott effekteket megjeleníteni.

Az „anyakönyvezett nevükön” space grey/holdfogyatkozás szürke és mirage white/holdfény fehér gépeken mindez egyelőre egy színben megoldható, de így is érdekes funkció, amivel az időtől kezdve animált gifeken át a kedvenc rajfilmhősünkig bezárólag bármit megjeleníthetünk. A vizualizációk reagálnak a zenére és más audióra, így a DJ-k és más művészek számára egészen új lehetőségeket hoznak. Sok más újdonság mellett ez a gép is az idei CES-en mutatkozott  be.


Kép: Asus

A  szempontok közül a mobilitást sem söpörték a szőnyeg alá az Asusnál: az első 14 colos Zephyrus családtag nagyjából 1,6 kg, szélessége pedig kevesebb mint 1,8 cm lesz – ha lemondunk az AniMe Matrix-szal való menőzésről. Emellett üzemideje a 10 órát is elérheti (ezt nyilván nem a játékélmények kimaxolása közben produkálja), tölteni pedig DC és USB-C porton keresztül is tudjuk, akár powerbankről is. A hozzá tartozó nagyobb, 180 wattos adapter gyorstöltésre is képes, a kisebb 65 wattos verzió pedig akkor ideális, ha sokat hurcolásszuk a masinát.

Optimalizáljuk játékra, vagy tartalomgyártásra

A sebességről a legújabb AMD Ryzen 4000-es széria gondoskodik majd, emellett akár GeForce RTX 2060 grafikus vezérlő, 32GB-os 3200MHz DDR4 memória, valamint 1TB SSD meghajtó is lehet a gépekben. Az IPS szintű kijelzőpanel WQHD, vagy FHD felbontással, valamint pantone validációval is rendelkezik, a betekintési szögre vonatkozó hivatalos adat pedig 178 fok – de mégis miért nézné bárki ilyen szögből a monitorát? Emellett olyan kényelmi funkciók is megtalálhatók a gépben, mint az eddigiek alapján minimum megosztónak mondható ErgoLift zsanérok. Ezek kinyitott állapotban 15 mm-el emelik meg a gép alsó részét, így elviekben kényelmesebbé teszik a gépelést, jobbá az audio élményt, és sokkal hatékonyabbá a hűtőrendszer működését.

A Zephyrus G14 világosabb verziója
Kép: Asus

A kijelző két verziója közül az FHD felbontású a kisebb laptop képernyőkre nem igazán jellemző 120 Hz-s képfrissítéssel inkább azoknak ajánlott, akik főleg játékra használnák a gépet, míg a WQHD felbontással a tartalomgyártóknak kedvez a G14. Az ujjlenyomattal való bejelentkezést az Asus ezúttal a bekapcsoló gombba helyezte, emellett a külső eszközök számára is elegendő csatlakozási lehetőséget találunk: a HDMI 2.0b, a két Type-C és Type-A mellett jack csatlakozó is van rajta. Vezeték nélküli kapcsolatok terén sincs szégyenkezni valója, hiszen Wi-fi 6 és Bluetooth is van benne.

A tavalyi Zephyrus G is megújult

Ránézésre szinte teljesen azonos a tavalyi modellel a 240 Hz-s képfrissítésre is képes Zephyrus G15, amelyben a G14-hez hasonlóan a Ryzen 4000-es széria dolgozik majd és szintén kap Wi-fi 6 támogatást.

Az újdonságok árairól egyelőre nincs hivatalos információ, az azonban valószínű, hogy a legizmosabb szettekért mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia az érdeklődőknek…

További információ az Asus gaming termékeiről a hivatalos ROG oldalon található!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?