Nem gondolnánk, hogy a Steam, mint a legnagyobb digitális bolt őrült remegésbe kezd, de el kell ismerni az Epic Game Store idővel megszorongathatja. 

Ha számítógépes játékokról van szó, és digitális terjesztésről, akkor a legtöbb felhasználónak, aki jártas a témában, a Steam jut az eszébe. Ugyanakkor egyre sűrűbben ugorhat be az Epic Game Store neve is, ahol mind szorgosabban gyűlnek a címek, és velük együtt a regisztrációk száma, valamint a dollárok mennyisége. A Fortinet fejlesztőjeként is ismert Epic számadatai szerint immáron 108 millió felhasználójuk van, ami nagyban köszönhető az emltett játéknak is.

Az Epic Game Store legfelkapottabb játéka a Fortnite, Kép: EGS

Ez egyébként még több is, mint a 2019. januárjában Steamen lévő 90 millió, ám azóta eltelt egy év, és a Valve még nem adta ki a jelenlegi mennyiséget, ezért nem tudjuk, ők mennyit növekedtek 365 nap alatt. Az Epic Game Store teljes bevétele 680 millió dollár, amiből 251 milliót harmadik fél játékai hoznak, és nincs bennük a kuponokból, és promóciókból befolyó összegek. Ami még szintén érdekes lehet, hogy az Epic eddig 73 ingyenes címet adott, és ígéretük szerint a tendencia az idei évben is ki fog tartani. Az előbb részletezett számok alapján kijelenthető, hogy jelenleg még nem veszélyes a Steam egyeduralmára, hiszen ott már 2017-ben is négymilliárd dollárt hozott a bolt és ezekben még nincs benne a mikrotranzakciók, és a letölthető kiegészítő tartalmak (DLC) ára.

Címkép: GamingBolt