Magyarországon is kapható a Huawei Mate 30 Pro

Amerika továbbra sem akarja rendezni a Huawei ügyét, a Huawei Mate 30 Pro készülékre így továbbra sem érhetőek el a Google-szolgáltatások. A kínai gyártó azonban nem adja fel: saját fejlesztésű mobil szolgáltatási rendszerét, a  HMS-t (Huawei Mobile Services) igyekszik felgyúrni.

Egyre több európai országban válik elérhetővé a Huawei tavalyi csúcskészüléke, a Mate 30 Pro – ezek között van Magyarország is, ahol 2020. január 21-től lehet előrendelni a készüléket. A speciális promóció keretében egy 46 mm-es Watch GT 2 és 6 hónapos extra kijelzőbiztosítást is magába foglaló VIP garancia szolgáltatás is jár majd a készülékhez, amivel az ügyfélszolgálaton is soron kívül fogadják majd őket. Látható tehát, hogy a gyártó mindent megtesz, hogy vonzó körítéssel kínálja az embargó miatt hátrányból startoló portékáját.


Az élet Google támogatás nélkül

A kamera képességeit tekintve egy rakás elismerést Mate 30 Pro az első olyan versenyző, ami teljes egészében a Huawei saját fejlesztésű alkalmazás-ökoszisztémájával, a Huawei Mobile Services-szel (HMS) érkezik meg a magyar piacra. A HMS egy olyan rendszer, amely a videózástól a böngészésen és a navigáción át az adattárolásig teljes körű alkalmazás ökoszisztémát nyújt a készülékek tulajdonosainak. Kedvenc appjaikat a Huawei saját alkalmazásboltjából, az AppGallery-ből tölthetik le a felhasználók, fájljaikat a gyártó felhőjében a
Huawei Cloudban tárolhatják, és a programok, illetve szolgáltatások működéséhez szükséges azonosítási folyamat is a Huawei ID rendszeren keresztül történik.

Huawei Mate 30 Pro

A HMS-nek amúgy a napokban készült el a 4.0-ás verziója, az AppGalleryben több mint 50 ezer alkalmazás található meg, az egymillió regisztrált fejlesztőnek köszönhetően pedig folyamatosan bővül a kínálat a legnépszerűbb magyar és nemzetközi appokkal egyaránt. Mindemellett az olyan, ma már alapnak számító alkalmazásokat is fel lehet rá varázsolni, amiket napi szinten használunk. A Facebook például a böngészőből elérhető (a varázs-keresőszó a Facebook apk), a régi telefonunkon lévő appokat pedig a Phone Clone funkcióval telepíthetjük át a Mate 30 Próra.

Ezzel együtt jó kérdés, hogy meddig működhetnek ezek a kerülőutas megoldások, és hogy mennyien fogják vállalni a kockázatot, de a Huawei ettől még bizakodó, és továbbra is kiemelt piacként tekint Magyarországra.

Az előrendelési szakasz után limitált számban lesz elérhető

Az előrendelés Magyarországon január 27-ig tart, ezután a készülék limitált számban lesz megvásárolható a Huawei saját üzleteiben (Huawei Consumer Service Center, Arena Pop-
Up Store, Shopmark Huawei Experience Store és Hillside Huawei Experience Store), 256GB-os tárhellyel, galaktikus szürke változatban, bruttó 344.990 forintért.

Máshol is hasonló promóciókkal vezetik be

Svájcban és Spanyolországban (többek között) már megjelent a Mate 30 Pro, most pedig újabb európai országokba jut el. Bulgáriában például mindhárom nagy szolgáltatónál egyszerre válik elérhetővé, de csak 100 darabos mennyiségben.

A Google-mentességet megpróbálják pozitív módon beállítani, szoftveres szabadságként és alternatívaként: a Google-ön túl is van még Android. Bulgáriában jár még ingyen FreeBuds 3 fülhallgató is a mobilok mellé, prémium szolgáltatással, ami közvetlen támogatást és egy ingyenes kijelző-vagy hátlapcserét jelent az első 6 hónap során. A készül ára nagyjából 1020 euró lesz, és Romániában, Lengyelországban, valamint Magyarországon is hasonló feltételek mellett várható.

Fotó: AndroidPIT

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?