Nagyon durva masinákat álmodott a Holdra a Lexus

A Lexus többek között egy tintahalra emlékeztető koncepcióva gondolná a közlekedést a Holdon. 

Azt elég sokan tudják, hogy a Lexus a Toyota luxusmárkája, és bár a motorháztető alatt sokszor ugyanaz a technológia dolgozik, mint a japán gyártó olcsóbb autóiban, külsőségekben és felszereltségben természetesen a drágább megoldások a jellemzőek. Az ő autói szerepeltek többek között a Men in Black legutóbbi részében, és simán repültek is. Most is valami hasonlóról van szó, igaz, itt most a European Advanced Design Studióval karöltve a Holdra álmodták meg a közlekedést.


Cosmos, Tervezte: Jean-Baptiste Henry

A Lexus Cosmos nevű koncepció Jean-Baptiste Henry tervezése, és egy olyan egységet mutat be, ami a felszín felett lebegve egyfajta üveg obszervatóriumkén funkcionál. Julien Marie járműve a Bouncing Moon Roller, ami giroszkópokkal stabilizálja magát, és hajlékony grafén nanocsöves buborékokat kapott. A Lunar a kilencven fokban elforgatható kerekeivel egyaránt alkalmas a felszínen való gördülésre, és a felette lebegésre.

Bouncing Moon Roller, Tervezte: Julien Marie

A bevezetőben említett tintahal egyébként a Cosmos, ami egyfajta anyahajó, és számos üvegfelületén keresztül jól megfigyelhető a külső környezet. Ja, és medence is van benne. A Zero Gravity leginkább egy motorkerékpár érzetét keltheti, ellenben végsebessége 500 km/h, ami holdi körülmények között nem probléma, hiszen nincsenek az úton elszór cukorrépák, amin a motoros hatalmasat eshet. Sem muslicák, amik a fogai közé ragadhatnak.

Moon Racer, Tervezte: Yung Presciutti
Zero Gravity, Tervezte: Karl Dujard
Lunar, Tervezte: Yung Presciutti
Lexus Lunar Mission, Tervezte: Yung Presciutti

Lexus Lunar Cruiser, Tervezte: Keisuke Matsuno,A címkép, és a cikkben elhelyezett képek a Lexus oldaláról származnak. 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?